Updated on septembrie 28, 2024
Maldive rămâne una dintre cele mai vânate destinaţii exotice de vacanţă de către români. Cererea pentru insulele din Oceanul Indian a explodat în pandemie, când tot mai mulţi visau să evadeze departe de lumea care se blocase.
Deşi criza a trecut, iar graniţele s-au deschis, nevoia de a evada din cotidian a rămas. În acest scop, o familie de români a plătit 84.000 de euro pentru o vacanţă în Maldive, declară Cosmin Marinof, CEO-ul agenţiei turistice Dertour.
“Am vândut o vacanţă în Maldive de 12 zile pentru 84.000 de euro, în care au mers trei persoane, doi adulţi şi un copil. Tariful vine în special din preţul vilei în care au stat în Maldive”, a declarat Cosmin Marinof, CEO Dertour, la emisiunea de business ZF Live, potrivit Mediafax.
O mare parte din suma plătită de turişti s-a dus pe locaţia unde au fost cazaţi. Potrivit şefului Dertour, este vorba despre o vilă de 350 de metri, situată pe plajă, unde familia a beneficiat inclusiv de majordomi.
“Vila avea 350 de metri pătraţi, piscină, situată pe plajă şi butler service. Totul era la dispoziţia ta, doar la un telefon distanţă”, a mai spus Cosmin Marinof la ZF Live.
Ce este interzis să facă turiștii în Maldive
Republica Maldive, așa cum este denumirea oficială, reprezintă un arhipelag de insule și un grup de 26 de atoli de corali în Oceanul Indian. Clima este tropicală, iar turiștii vin în sezonul uscat, care are loc între noiembrie și aprilie. În perioada mai – octombrie, este sezonul ploios.
Populația din Maldive reprezintă rezultatul stabilirii mai multor popoare în insule, de-a lungul timpului. Astfel, populația aparține aproape în totalitate etniei Maldive.
Limba oficială este o limbă indo-europeană numită Dhivehi sau Maldiviană. Se mai vorbesc și hindi, araba și engleza, iar religia de stat este Islamul, iar musulmanii sunt majoritari în Arhipelag, potrivit fanatik.ro.
Turiștii care ajung în Maldive se pot bucura de o vacanță de vis, dar trebuie să respecte anumite reguli. Există mai multe interdicții pentru cei care vizitează insulele.
Din moment ce populația este predominant musulmană, consumul de alcool este interzis, în conformitate cu legile islamice. Dacă vrei să te bucuri de un cocktail cu alcool, trebuie să știi că în cele mai multe resorturi și unele zone turistice specifice, turiștii pot consuma alcool. Acest lucru este interzis, însă, în afara acestora zone.
Este interzis consumul de droguri și al altor substanțe ilegale, iar Maldivele au legi stricte în acest sens. Cei care consumă, dețin sau fac trafic de droguri pot face închisoare sau cu pedeapsa cu moartea.
Întrucât societatea este una conservatoare atât din punct de vedere cultural, cât și religios, purtarea hainelor provocatoare în Maldive, în afara resorturilor, este interzisă. Turiștii trebuie să opteze pentru haine care acoperă corpul în mod adecvat, mai ales dacă vizitează orașele sau satele din insule.
Practicarea altor religii în public, în afară de cea musulmană, este interzisă în Maldive, potrivit legilor locale. Resorturile turistice oferă, însă, spații private pentru a practica alte religii.
Totodată, este bine ca turiștii să aibă respect față de cultura și tradițiile oamenilor din Maldive. Aceștia nu trebuie să critice sau să-și exprime sentimentele negative față de practicile culturale locale sau religioase.
Manifestarea afecțiunii în public este, de asemenea, interzisă, întrucât Maldivele sunt o țară destul de conservatoare. Îmbrățișările și chiar săruturile pe obraz nu sunt deloc privite într-un mod plăcut de către localnici și se consideră o încălcare a legii din insule.