Casa din Ardeal care a atras 30.000 de turiști în doar un an. Se află într-un peisaj de basm

Updated on septembrie 24, 2024 Casa din Ardeal care a atras 30.000 de turiști în doar un an. Se află într-un peisaj de basm 1

La doar un an de la deschidere, căsuța de poveste din Cisnădioara a reușit să atragă aproximativ 30.000 de turiști. „Aici, veți găsi un refugiu unic, inspirat din lumea fanteziei, unde natura și confortul se împletesc armonios”, scrie într-o scurtă prezentare a casei.

Proprietarul obiectivului spune că este foarte mulțumit și deja are planuri de extindere.

„După un an de funcționare pot spune că totul merge foarte bine. (…) Oamenii nu vin doar pentru căsuță, ci pentru curte, verdeață, liniște, cafeaua băută într-un loc frumos. (…) Avem lucruri puține, dar totul este de calitate”, a declarat Emil Ilie Bratu, proprietarul casei, pentru Turnul Sfatului.

Mai mult, boierul Ilie susține că are și un plan investiții de jumătate de milion de euro pentru „Casa hobbiților”.

„Scopul este să pregătim câteva camere în casă pentru vizitat, unde turiștii să se poată relaxa, precum o sală de mese, o sufragerie și altele. De asemenea plănuim să deschidem un mic restaurant, iar cafeneaua o mutăm înăuntru. Iar, într-un final, o să oferim și cazare, probabil vom avea șase camere pentru oaspeți”, a explicat proprietarul, citat de adevarul.ro.

Casa din Ardeal care a atras 30.000 de turiști în doar un an. Se află într-un peisaj de basm 2

Casa are o suprafață de peste 600 metri pătrați, iar atunci când a construit-o proprietarul s-a inspirat din celebrul film „Stăpânul Inelelor”. Trei ani a durat numai proiectarea, după care șase s-a lucrat la construcția efectivă.

Emil Ilie Bratu este originar din județul Vâlcea iar la Sibiu a ajuns în anii studenției. Azi e cunoscut ca „boierul Ilie” și turiști din toată țara vin să îi vadă conacul construit sub deal la Cisnădioara, acoperit cu iarbă și vegheat de o pădure de stejar.

„Sunt absolvent al Facultății de Inginerie de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, însă viața m-a învățat să fac de toate, de la sală de gaming, la service auto și construcții de case”, spune „boierul”, citat de jurnalul.ro.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, pe vremea când era student, a devenit manager a unei săli de jocuri pe calculator.

„Eram înnebunit după „Age of empires” și am ajuns să-l joc zi și noapte. Pasiunea a devenit afacere în clipa în care am preluat conducerea unei săli de gaming de pe bulevardul Milea din Sibiu. Țin minte că, pe atunci, mama îmi dădea 50 de lei pe săptămână, bani de buzunar. În scurt timp am ajuns să câștig din gaming câte 1.000 de dolari americani pe lună. Stăteam la cămin și de multe ori dormeam cu banii în buzunar. Nu știam unde să-i țin”, spune el.

După terminarea facultății a ajuns la Cluj, unde a avut un service auto în Florești.

„Aici am stat aproape doi ani, apoi m-am întors la Sibiu. Visul meu era să-mi construiesc o casă sub pământ, despre care citești doar în povești sau le vezi în filme”, spune „boierul Ilie”.

A urmat o perioadă de 7 ani în care a căutat teren pentru a-și clădi casa visurilor. Care casă avea să devină un „hotel altfel”. Norocul i-a surâs și a reușit să cumpere un teren în Cisnădioara, la 12 kilometri de Sibiu.

error: Content is protected !!