Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele întregi și mașini înghițite de ape

Updated on septembrie 14, 2024 Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele întregi și mașini înghițite de ape 1

Nouăsprezece localități din județele Argeș, Bacău, Buzău, Galați, Hunedoara, Neamț, Vâlcea și Vrancea au fost grav afectate de ploile abundente din ultimele zile. Pompieri din Tulcea și Vrancea au fost solicitați să intervină si ei în Galați, pentru a încerca să salveze oamenii din localitățile gălățene unde viiturile au măturat tot ce au întâlnit în cale, scrie Observator. Patru persoane au murit după ce au fost luate de viituri, în localități din Galați.

Este vorba despre doi bărbați (Pechea și Drăgușeni) și două femei (Costache Negrii și Corod). Inițial, salvatorii au raportat doar două persoane decedate, fiind vorba despre cei doi bărbați din Pechea și Drăgușeni.
Galați:

Lili F.: Asa arata soseaua Galati spre comunele Piscu Tudor Vladimirescu masini prinse pe sosea fara a putea sa faca ceva ! Oameni disperati ! Sate inundate ! Am fost f.inspirati ca am plecat cu trenul !

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 25, între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu, județul Galați și pe DN 24D, între localitățile Vârzești și Crăiești, județul Galați, ca urmare acumulării de apă pe partea carosabilă, scrie Antena 3.

Valea Oltului, blocată de o alunecare de teren
Alunecarea de teren a dat bătai de cap şoferilor care se aflau pe această rută. În timp ce drumarii încercau să îndepărteze aluviunile de pe şosea, circulaţia pe DN 7, dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a fost deviată, pe DN 1, către Brașov, autoturismele care circulau pe autostrada A1 fiind întoarse de la Boiţa.

În cele din urmă, circulaţia pe Drumul Naţional 7 în zona Brezoi a fost reluată la 6 ore după ce muncitorii au început să îndepărteze aluviunile, informează observatornews.ro.

În Galaţi, a plouat în câteva ore cât pentru două luni. Prăpăd la Slobozia Conachi
Seara trecută, în mai multe localităţi a plouat în câteva ore cât pentru două luni, iar în această dimineaţă meteorologii au emis un cod roşu de inundaţii.

Ia uite ce-i aici…
Apa are jumătate de metru.
A venit Dunărea…
Doamne fereşte!
N-a mai fost aşa de ani de zile.

Localnicii din Slobozia Conachi au fost evacuaţi din case din cauza riscului crescut de inundaţii.

error: Content is protected !!