Trei clujeni au răpit un bărbat de pe stradă pentru a-l duce la cerșit

Updated on august 29, 2024 Trei clujeni au răpit un bărbat de pe stradă pentru a-l duce la cerșit 1

Un bărbat a fost răpit în miezul zilei din Timişoara şi dus la Cluj-Napoca, unde a fost obligat să cerşească. Apoi, spun poliţiştii, era bătut dacă nu obţinea suficienţi bani de la trecători. Suspecţii, trei indivizi din Cluj, au fost prinşi şi reţinuţi.

O cameră de supraveghere a surprins momentul răpirii, din parcarea unui supermarket din Timişoara. Lângă victimă – un bărbat cu probleme locomotorii – opreşte o maşină în care se aflau trei indivizi. Unul dintre ei coboară, îl apucă de un braţ şi îl bagă cu forţa în autoturism. Apoi pleacă toți într-o direcţie necunoscută, informează stirileprotv.ro.

Un martor a văzut aceste scene şi a anunţat totul la 112. Poliţiştii au început imediat căutările şi în scurt timp i-au prins pe cei trei indivizi.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ: „Cei trei bărbați au fost localizați în municipiul Cluj-Napoca, s-a luat legătura cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Cluj, care au pus în executare mandatele de aducere emise de polițiștii din Timișoara pe numele celor trei bărbați.”

Suspecţii l-au obligat pe bărbatul de 40 de ani să cerşească în oraşul Cluj-Napoca. Se foloseau de problemele lui de sănătate, ca să impresioneze oamenii miloşi. Toţi banii ajungeau la suspecţi, iar dacă erau prea puţini, victima era bătută. Poliţiştii au aflat că bărbatul era exploatat în acest mod de multi ani..

Femeie: „Trimit și copii din ăștia mai mici să cerșească. Nu cred că ajung la ei. Am dat la un nevăzător într-o zi și m-a întrebat cât i-am dat, și mai erau niște copii mai tineri pe lângă el. Cred că i-a luat ei, ăia doi băieți mai tineri.”

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut trei bărbați pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Cei trei au fost depistați în colaborare cu IPJ Cluj.

În fapt, la data de 27.08.2024, în jurul orei 15:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unei societăți comerciale de pe Calea Torontalului din Timișoara, a oprit un autovehicul în care se aflau 3 persoane, iar din acesta a coborât un bărbat, care s-a apropiat de un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate și l-a introdus în autovehicul cu forța, pornind într-o direcție necunoscută.

Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii BIC sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma investigațiilor specifice, polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv trei bărbați de 24, 33 și 44 de ani din Cluj.

Din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forța de catre cei 3 bărbați din parcarea societății comerciale și condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerșetoriei, sumele de bani obținute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor 3, lucru care s-a mai intamplat și în trecut pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice în zilele în care nu obținea din cerșit suma de bani dorită de ei.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii urmează să extindă urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de exploatarea cerșetoriei de pe urma unei persoane cu dizabilități fizice prin exercitarea constrângerii fizice.

La data de 28.08.2024, cei 3 bărbați au fost localizați în municipiul Cluj-Napoca, s-a luat legătura cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Cluj, care au pus în executare mandatele de aducere emise de polițiștii din Timișoara pe numele celor 3 bărbați, fiind depistați și conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara.

Ulterior, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul Poliției.

error: Content is protected !!