OZN-urile din pădurea Hoia-Baciu, în cel mai nou serial documentar prezentat de Marcel Iureș

Updated on august 29, 2024 OZN-urile din pădurea Hoia-Baciu, în cel mai nou serial documentar prezentat de Marcel Iureș 1

Serialul documentar „Marcel Iureș prezintă Enigmele României” revine la HISTORY Channel cu un nou sezon mult așteptat, care va debuta pe 22 octombrie, marțea, de la ora 21:00.

Acest nou sezon promite să aducă în prim-plan mistere fascinante și puțin cunoscute din istoria României, toate fiind prezentate de consacratul actor Marcel Iureș. În cele trei episoade de 30 de minute, telespectatorii vor avea ocazia să exploreze o serie de subiecte captivante, printre care se numără asasinarea primului ministru Barbu Catargiu, iubirea interzisă a cântăreței Maria Tănase și aparițiile OZN pe teritoriul României, informează playtech.ro.

Unul dintre cele mai intrigante subiecte abordate în noul sezon este legat de OZN-urile semnalate de-a lungul anilor pe cerul României. De la aeroportul Kogălniceanu, unde în 1989 au fost martorii piloți de avioane supersonice, până la Pădurea Baciu, un loc cunoscut pentru aparițiile misterioase, serialul documentar va aduce la lumină aceste povești neelucidate.

Un alt caz fascinant este cel din 1992, când nouă piloți militari de elicopter și tehnicieni au fost martorii unei apariții OZN în timpul unui zbor de noapte. De asemenea, episodul dedicat acestor fenomene inexplicabile va include și mărturia cosmonautului Dumitru Prunariu, care a avut parte de un eveniment aeronautic straniu în timpul misiunii sale spațiale Soyuz din 1981.

„OZN-urile din România sunt un subiect care a fost întotdeauna învăluit în mister, iar în acest nou sezon al «Enigmele României» ne propunem să explorăm aceste povești în detaliu. Sunt evenimente care au fost documentate de piloți și tehnicieni, iar mărturiile lor, împreună cu reconstituirile realizate, oferă o perspectivă unică asupra acestor fenomene,” a declarat Marcel Iureș.

Pe lângă subiectul OZN-urilor, noul sezon va aduce în prim-plan și alte mistere istorice, precum asasinarea primului ministru Barbu Catargiu în 1862, primul asasinat politic din istoria României moderne, și povestea de dragoste a Mariei Tănase cu jurnalistul francez Maurice Nègre, care a adus-o pe celebra cântăreață în mijlocul unui joc periculos de spionaj.

Acest sezon este o călătorie în necunoscut, în care, pentru a captiva publicul, îmbinăm poveștile relatate de istorici și experți renumiți cu reconstituiri istorice,” a explicat producătorul executiv John Florescu.

error: Content is protected !!