(Video) Cluj: Două incendii puternice în Baciu, în aceiași noapte. Au ars o casă și 500mp de vegetație uscată

Updated on august 26, 2024 (Video) Cluj: Două incendii puternice în Baciu, în aceiași noapte. Au ars o casă și 500mp de vegetație uscată 1

Două incendii au izbucnit, duminică, în Baciu. Unul la o casă de pe strada Magnoliei. „Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit de pe strada Magnoliei din localitatea Baciu.

„La fața locului au acționat cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor operative mansarda și etajul casei de locuit, cu o suprafață de aproximativ 100mp, garajul alipit casei și acoperișul unei anexe erau cuprinse în totalitate de flăcări.

Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a solicitat consult medical la locul incendiului, după ce a suferit un traumatism la un picior. Acesta a primit asistență medicală de urgență de la echipajul SMURD, iar ulterior a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta era conștient și cooperant.

Operațiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ 3 ore, fiind împiedicată propagarea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit. O autospecială pentru stingerea incendiilor a rămas în supravegherea zonei până dimineață.

Cauza incendiului este în curs de cercetare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Un alt incendiu a izbucnit pe strada Pădurii. Incendiul și fumul gros au fost vizibile din mai multe zone din Cluj-Napoca.

(Video) Cluj: Două incendii puternice în Baciu, în aceiași noapte. Au ars o casă și 500mp de vegetație uscată 2

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu de vegetație și anvelope uzate, în apropiere de str Pădurii din localitatea Baciu.

La fața locului a fost alocată o autospecială pentru stingerea incendiilor. Suprafața afectată este de aproximativ 500mp de vegetație uscată și mai multe anvelope uzate.

În acest moment focarele incendiului au fost limitate, fiind împiedicată propagarea acestora la vecinătăți. Se acționează pentru lichidarea acestora și identificarea posibilelor focare ascunse”, a anuntat ISU Cluj.

error: Content is protected !!