Țânțarii au început să facă victime. Autoritățile au anunțat primul deces din acest an, provocat de virusul West Nile. Trei bărbați au ajuns la spital, iar medicii au confirmat că sunt purtători ai virusului.
Din păcate, unul dintre ei, în vârstă de 83 de ani, a murit din cauza afecțiunilor cronice agravate de infecție. Un altul, de 88 de ani, este în stare gravă la Terapie Intensivă. Cei trei pacienți au ajuns la Spitalul Județean Suceava cu simptome de meningită, anunță Stirile Pro Tv
Dan Teodorovici, purtător de cuvânt Spitalul Județean Suceava: „Au fost confirmate la toți cei trei pacienți. Protocolul cere ca probele să se lucreze și pentru virusul West Nile, să se facă testele.”
Iuliana Rusu, fiica pacientului decedat: „A mers pe picioarele lui, pur și simplu a avut temperatură. A mers singur la salvare, a urcat singur în salvare și a mers la spital. A doua zi nu mai era omul pe care l-am urcat în salvare”.
Raluca Pletosu, nepoata pacientului decedat: „Până să ajungă la spital, nu s-a plâns de nimic”.
Din păcate, pacientul avea boli cronice, iar organismul nu a mai avut nicio șansă în fața infecției cu virusul transmis de țânțari.
Cristina Agraviloaie, purtător de cuvânt DSP Suceava:
„Persoana de 83 de ani a decedat din cauza afecțiunilor cronice pe care le avea.”
Un alt bolnav, de 88 de ani, din Suceava, este la Terapie Intensivă de trei săptămâni. Singurul care a fost externat este un bărbat de 81 de ani, din comuna Fântânele. Toți au fost infectați cu virusul West Nile, fără să fi călătorit în afara țării.
În acest moment, după ultimele date furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, există 10 cazuri confirmate de West Nile.
Cum să te protejezi de infectarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Ce recomandă INSP, potrivit Antena 1.
Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:
Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre;
Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.