CTP, despre dorința lui Alain Delon de a fi înmormântat alături de câinele său: „A avut niște fum negru în loc de suflet”

Updated on august 22, 2024 CTP, despre dorința lui Alain Delon de a fi înmormântat alături de câinele său: „A avut niște fum negru în loc de suflet” 1

Gazetarul Cristian Tudor Popescu critică dur, într-un mesaj scris miercuri seară, pe Facebook, dorința starului francez de film Alain Delon ca animalul său de companie să fie eutanasiat și înmormântat alături de el, afirmând că aceasta denotă „grandomanie și cruzime”.

„N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o «față», pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din «Rocco și frații săi», unde e suprapus cu sine”, își începe Cristian Tudor Popescu mesajul intitulat „Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?”.

„Însă nu mai pot să tac după ce «Zorro» a lăsat cu limbă de moarte ca «dragul» său câine Loubo «dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele». Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună”, continuă gazetarul, citat de libertatea.ro.

CTP mai notează că „din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună”.

CTP mai spune că atitudinea starului francez „amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice”.

Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte. Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă. Grandomanie și cruzime. Pe «alendelon» doar l-am văzut, nu l-am cunoscut. Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om. În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur. Delon a avut niște fum negru”, conchide CTP.

Alain Delon, care a murit pe 18 august, la vârsta de 88 de ani, și-a dorit ca animalul său de companie, Loubo, un malinois belgian, să fie „adormit” şi depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

După protestele activiștilor pentru drepturile animalelor, fiica lui Delon, Anushka, a confirmat că patrupedul va rămâne cu rudele actorului. Decizia lui Annushka a fost salutată de organizația caritabilă pentru bunăstarea animalelor a lui Brigitte Bardot, scrie protv.ro.

Organizația franceză pentru bunăstarea animalelor SPA a mai spus că „viața unui animal nu ar trebui să depindă de viața umană”.

În prezent, în Franța nu există nicio lege care să interzică proprietarilor să-și eutanasieze animalele de companie sănătoase. În 2018, Alain Delon a declarat pentru revista Paris Match că și-ar dori să fie înmormântat cu Loubeau, pe care îl iubește „ca pe un copil”.

„Am avut 50 de câini, dar am o relație specială cu acest câine. Îi este dor de mine când nu sunt prin preajmă. Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne lase să plecăm împreună. O să-i facă o injecție ca să moară în brațele mele. Aș prefera asta decât să-l las să moară pe mormântul meu”, a spus el.

Cel puțin 35 dintre câinii lui Delon sunt îngropați într-o capelă din cimitir, pe care actorul a construit-o pe terenul moșiei sale din departamentul Loiret.

error: Content is protected !!