George Laing – în vârstă de 30 de ani – a decis să facă o schimbare importantă în viața sa. Sătul să mai cheltuie peste 50% din salariu pe chirie, s-a mutat din Marea Britanie în Italia. A participat la o licitație online și și-a cumpărat o casă cu doar 1 euro într-un sătuc din Sicilia. Cum arată locuința, de fapt? Britanicul nu a văzut casa înainte să o achiziționeze.
Britanicul George Laig a decis să-și îndeplinească cel mai mare vis al lui. S-a mutat din Londra în Italia, acolo unde a achiziționat o locuință într-un sat din Sicilia. Traiul scump din Marea Britanie l-a determinat să o ia de la zero într-o altă țară. Decis să investească în proprietăți, bărbatul a renunțat la ideea de obține un credit ipotecar și de a-și cumpăra o casă în Londra și s-a reorientat către altă țară.
„Locuiam în Londra și dădeam peste 30% din salariu pe chirie. Când am decis să investesc în proprietăți, nu aveam cum să economisesc pentru avans. Chiar dacă voiam să cumpăr o casă, banii pe care îi aveam nu ar fi fost suficienți pentru a obține un credit ipotecar”, spune George, citat de cancan.ro.
George recunoaște că a cumpărat casa din Italia la ”ghici” – după ce a studiat mai multe oferte. Nu cunoștea informații detaliate și nici nu văzuse imagini cu locuința înainte de a o cumpăra. În cele din urmă a ales o casă din satul Mussomil, Sicilia – pe care a dat 1 euro.
„Am avut un buget limitat de aproximativ 5.000 €, care includea toate costurile, și am decis să renunț la ideea de a cumpăra o locuință în Londra. Nu am văzut casa înainte și nu aveam informații detaliate. Când am ajuns în Sicilia, am fost întâmpinat de o femeie cu un mănunchi de chei și am ales casa în funcție de noroc. Am plătit aproximativ 5.000 € în total, inclusiv taxe și cheltuieli legale. A fost mai ieftin decât chiria pe cinci luni în Londra,” a mai spus bărbatul.
Oferta italienilor a venit și cu o condiție pe care George trebuie să o respecte. Acesta nu are voie să vândă casa timp de 3 ani. Britanicul s-a mobilizat și a început deja renovările la casa de 1 euro, cheltuind până acum aproximativ 300 de euro pe materiale. Costurile finale ale reabilitării sunt estimate la 15.000 de lire.
„Nu există apă curentă și nici electricitate, dar are trei etaje, mult spațiu și scările originale din marmură”, spune George.
„Cea mai mare cheltuială a mea sunt biletele de avion și hotelurile, pe care trebuie să fi cheltuit încă 5.000 de lire sterline până acum. Mi-am stabilit un buget de 10.000 până la 15.000 de lire sterline pentru a transforma întreaga casă, de sus până jos. Știu că oamenii din cartier au cheltuit între 50 000 și 60 000 de euro pentru renovarea casei lor, dar au angajat forță de muncă locală pentru a procura materialele și a face toate lucrările, în timp ce eu fac totul de unul singur.”
„Îi încurajez pe toți cei care sunt interesați să nu rămână blocați în loc. Acest tip de investiție este accesibil și oferă șanse reale pentru a deține o proprietate,” a concluzionat britanicul.
Vezi această postare pe Instagram