(Foto) Ștrandul cu apă sărată din Cluj creat de natură: „Este o zonă superbă unde se poate face baie gratuit”

Updated on iulie 26, 2024  

(Foto) Ștrandul cu apă sărată din Cluj creat de natură: „Este o zonă superbă unde se poate face baie gratuit” 1

În localitatea Sic, din județul Cluj, s-a format un „ștrand” natural unde se poate face baie gratuit. Lacul este unul sărat, iar în proximitate primăria Sic a amenajat un bazin special dedicat băilor sărate.

”La ieșirea din comuna Sic, județul Cluj, se găsește aceasta minunăție naturală cunoscută de localnici drept “sărătură”. Este o zonă superbă unde se poate face baie gratuit”, a scris pe Facebook Cristi Moldovan.

În urmă cu câțiva ani, în zonă, s-a amenajat un parc cu băi sărate şi nămol pentru tratament.

”Cu o investiţie minimă, primăria din Sic a amenajat un parc la băile sărate de la marginea comunei. De ani de zile, locuitorii din zona s-au tratat aici cu nămol, iar de acum încolo vor avea ocazia să facă baie în apa cu o concentraţie de sare uriaşă, de 97%”, spune primarul Ioan Sallai. ”O concentraţie atât de mare pare imposibilă, iar edilul din Sic spune ca nu s-au făcut măsurători oficiale, “dar oamenii din sat care au luat 1 litru de apă sărată şi l-au lăsat la uscat, au obţinut aproape 1 kg de sare”, mai spune primarul.

A fost amenajat un bazin din lemn, vestiare pentru femei şi bărbaţi şi un foişor pentru picnic.

(Foto) Ștrandul cu apă sărată din Cluj creat de natură: „Este o zonă superbă unde se poate face baie gratuit” 2 (Foto) Ștrandul cu apă sărată din Cluj creat de natură: „Este o zonă superbă unde se poate face baie gratuit” 3

error: Content is protected !!