Aura, eleva dintr-o comună îndepărtată a Vasluiului care a reușit să ia 10 la admitere la UMF Cluj: “Pentru acest examen m-am pregătit doi ani. Nu am făcut pregătire în particular cu un profesor. Această decizie s-a potrivit bine modului meu autodidact de învățare”

Updated on iulie 24, 2024 Aura, eleva dintr-o comună îndepărtată a Vasluiului care a reușit să ia 10 la admitere la UMF Cluj: “Pentru acest examen m-am pregătit doi ani. Nu am făcut pregătire în particular cu un profesor. Această decizie s-a potrivit bine modului meu autodidact de învățare” 1

O elevă, absolventă a Colegiului Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, a dat examen de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj și a reușit să ia nota 10. Aura-Maria Boțoroga din satul Borodești, comuna Pochidia, jud. Vaslui,

A avut un parcurs fenomenal de-a lungul timpului: 9,94 media celor patru ani de liceu, 9,85 media finală la examenul de Bacalaureat și 10 la examenul de admitere la Medicină. Își dorește să ajungă medic generalist, să își îndeplinească atribuțiile și sarcinile cu pasiune și responsabilitate, scrie vremeanouă.ro.

Aura Maria nu a fost șefă de promoție, nu a luat Bac-ul cu 10, dar iată că reușește la Admitere la Medicină să obțină nota maximă. Aceasta a ales să-și petreacă anii de studenție la Cluj, fiindcă acolo este prețuită performanța: „Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” deține echipamente performante, cămine cu condiții excelente, inclusiv profesori care se implică în formarea ta ca medic. Fiind un centru foarte bine cotat, o să am în jurul meu și colegi foarte pregătiți.

În plus, un alt factor care m-a determinat să aleg Medicina la UMF Cluj-Napoca este acela că nu se plătesc examenele și trebuie să înveți, așa cum ar fi normal să se întâmple la orice facultate. După ce am terminat clasa a XI-a, am participat la JSM (Junior Summer Medschool), o tabără de două săptămâni organizată de Organizația Studenților Mediciniști. Acestă experiență, pe care o recomand tuturor elevilor dornici de Medicină, mi-a întărit și mai mult dorința de a-mi petrece anii studenției la Cluj”, a povestit Aura.

“Pentru acest examen m-am pregătit doi ani, o perioadă plină de nopți nedormite. Nu am făcut pregătire în particular cu un profesor. Această decizie s-a potrivit bine modului meu autodidact de învățare. Pentru a înțelege conceptele din manualul de Biologie pentru admitere, am urmărit videoclipurile de pe platformele Mitocondria si MedClass. Cu această ocazie le aduc mii de mulțumiri fondatorilor acestor platforme: Ioana Herghea și Attila Szakacs”, a spus Aura.

În tot acest timp, adolescenta l-a purtat în gândurile sale pe Dumnezeu, care a ajutat-o ca în timpul examenului să-și păstreze concentrarea și starea psihică: “Nota 10 obținută la examenul de admitere reprezintă pentru mine și pentru cei care mă iubesc o adevărată bucurie și binecuvântare! Nota 10 este doar harul lui Dumnezeu, care m-a ajutat nespus să îmi păstrez o stare psihică bună în timpul examenului. După ce am ieșit de la examen, aveam încredere că am obținut un punctaj bun. Însă, când a apărut baremul și mi-am dat seama că nu am greșit nimic, nu îmi venea să cred. Slavă lui Dumnezeu pentru toate câte mi le-a dăruit și pentru cele viitoare”, a mai povestit Aura.

Aura spune că nu s-a pregătit atât de mult pentru Bacalaureat, cât s-a pregătit pentru Admitere,

“Recunosc că nu am investit atât de mult timp pentru examenul de Bacalaureat, prioritară pentru mine fiind admiterea la Medicină. Am avut profesori dedicați, care și-au făcut bine treaba la clasă. La Limba și Literatura Română am luat 9.75, la Matematică 9.80, iar la Chimie nota 10. Astfel, media la BAC este 9.85”, ne-a mai spus adolescenta.

Aura a participat an de an la Olimpiada de Chimie, olimpiadă care a pregătit-o pentru examenul de admitere ce avea să-l dea după finalizarea ciclului liceal. “Olimpiadele au fost competiții care m-au pregătit atât intelectual, cât și psihic pentru examenul de admitere. Locul de la olimpiadele județene a fost diferit de la an la an, situându-mă în fiecare an în primele trei. Cu toate că un punctaj bun te încurajează să continui în această direcție, pentru mine a fost mai importantă experiența în sine, care m-a ajutat să fac față provocărilor viitoare”, a mai povestit proaspăta studentă.

error: Content is protected !!