Trei minori au fost răniți după ce o mașină s-a lovit un stâlp de electricitate, iar apoi a luat foc, în Bihor

Updated on iulie 23, 2024 Trei minori au fost răniți după ce o mașină s-a lovit un stâlp de electricitate, iar apoi a luat foc, în Bihor 1

Trei copii au fost răniți și duși la spital în urma unui accident rutier petrecut marți, înainte de zorii zilei, în localitatea Finiș din județul Bihor, unde o mașină a izbit un stâlp de electricitate, iar apoi a luat foc.

Potrivit ebihoreanul.ro, unul dintre minori a fost la volan când s-a produs accidentul.

„În data de 23 iulie a.c., două echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care unul de stingere și unul de prim ajutor calificat (paramedici SMURD), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) au intervenit pentru salvarea a trei minori care se aflaseră într-un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și pentru stingerea incendiului izbucnit la autovehicul în urma accidentului”, se arată într-o informare trimisă de lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Conform aceleiași informări, au fost două apeluri la 112, iar cei care au sunat au furnizat informații diferite.

„În noaptea de luni spre marți, 23 iulie a.c., în jurul orei 03.30, o apelantă a numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor cu privire la izbucnirea unui incendiu la o mașină aflată în apropierea casei acesteia, situată pe strada Principală din localitatea Finiș, precizând totodată, faptul că nu erau persoane în autoturismul cuprins de flăcări”, transmite reprezentanta ISU.

După câteva minute de la primirea primului apel, în timp ce echipajele de salvatori era pe drum, „un alt apelant al Sistemului Unic 112, de această dată un minor, anunța producerea accidentului, menționând faptul că cei trei ocupanți ai mașinii (apelantul însuși și alți doi copii) se autoevacuaseră din autoturism înainte de a fi cuprins de flăcări și că suferiseră răni, aceștia acuzând dureri”.

La fața locului, s-a constatat că este vorba despre trei băieți minori, cu vârste de 15, 13 și 9 ani. Echipajele SMURD și SAJ le-au acordat îngrijiri și i-au transportat ulterior, conștienți și cooperanți, la spital.

Echipajul de pompieri „a acționat pentru lichidarea incendiului ce se manifesta violent la întreaga mașină” și, până la urmă, a mistuit-o, după cum se vede în imaginile transmise de ISU de la fața locului.

error: Content is protected !!