O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde mai ieftin ca o garsonieră de 14 mp în Cluj Napoca

Updated on iulie 22, 2024 O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde mai ieftin ca o garsonieră de 14 mp în Cluj Napoca 1

Într-o perioadă în care prețurile la imobiliare au crescut în toată Europa, în Scoția a apărut o ofertă extrem de atrăgătoare: o casă cu șapte dormitoare, plus anexe, se vinde la un preț mai mic decât costul mediu al unui apartament din România. Cum era de așteptat, anunțul a stârnit interes în Marea Britanie și presa scrie despre el și despre casă. Există, însă, un detaliu care îi pune pe gânduri pe potențialii clienți – casa este singura proprietate de pe o insulă din arhipelagul Orkney.

Proprietatea de pe insula Copinsay este formată, de fapt, din patru clădiri – casa și trei anexe – și a fost scoasă la vânzare pentru 80.000 de lire sterline, adică în jur de 95.000 de euro, informează antena3.ro.

Clădirea principală are două etaje și șapte dormitoare, adică spațiu suficient pentru o familie numeroasă. Proprietatea mai include trei anexe, dar și două piste pentru elicopter, astfel că deplasarea de pe continent se poate face rapid.

În prețul de vânzare mai intră și o barcă.

Potrivit descrierii de pe agenția imobiliară care intermediază vânzarea proprietății, Copinsay este o insulă „încântătoare”, în largul coastei de est a Scoției, fiind perfectă pentru oricine își dorește să evadeze în mijlocul naturii.

Dar există o problemă destul de mare: nimeni altcineva nu mai locuiește pe insulă. Cu toate acestea, vânzătorii sunt optimiști și îi încurajează pe potențialii cumpărători „să-și transforme în realitate visul de a trăi pe o insulă pustie”.

Pe proprietate se mai află și un far, însă acesta nu este inclus în vânzare, fiind deținut și controlat de la distanță de Northern Lighthouse Board din Edinburgh.

Garsoniera de 14,5 mp din Cluj Napoca care se vinde cu aproape 100.000 de euro
O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde mai ieftin ca o garsonieră de 14 mp în Cluj Napoca 2

O garsonieră din Cluj-Napoca, de doar 14,5 mp, a fost scoasă la vânzare pentru 97.000 de euro. Se află în apropiere de centrul comercial Central.

Proprietatea are un preț de peste 6.600 de euro / mp. Patul e amplasat pe o platformă suspendată, deasupra băii și bucătăriei, iar proprietarul a inclus această platformă în suprafața utilă a apartamentului, declarând în anunț o suprafață totală de 20 mp, informează romaniatv.net.

În anunțul de vânzare e precizat faptul că garsoniera poate să genereze venituri lunare între 600 și 900 de euro prin închiriere pe platforma AirBNB. Descrierea proprietății subliniază localizarea ultracentrală și proximitatea față de puncte de interes precum Piața Muzeului, Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Parcul Central, Parcul Cetățuia, Centrul Comercial Central și Sora, precum și numeroase muzee, centre culturale și universitare.

O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde mai ieftin ca o garsonieră de 14 mp în Cluj Napoca 3 O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde mai ieftin ca o garsonieră de 14 mp în Cluj Napoca 4

Conform proprietarului, garsoniera dă un randament bun, fiind închiriată în prezent în regim hotelier la tarife între 150-250 de lei pe noapte, cu un grad de ocupare de 70-85%. Garsoniera este situată la etajul 1/1 + pod și are orientare sudică. Încălzirea se realizează printr-o centrală termică proprie, recent schimbată.

„Vă prezentăm o ocazie de investiție unică, o garsonieră AirBNB Ready, situată ULTRACENTRAL, ce produce lunar venituri cuprinse între 600-900 EUR, prin închirierea în regim hotelier! Situată în inima orașului, în imediata vecinătate a centrului comercial Central, imobilul este înconjurat de nenumărate puncte de interes,” se arată în anunțul de vânzare.

error: Content is protected !!