Se pregătește un nou cartier de case lângă Cluj Napoca pe o suprafața de 12.000 metri pătrați

Updated on iulie 9, 2024 Se pregătește un nou cartier de case lângă Cluj Napoca pe o suprafața de 12.000 metri pătrați 1

Urbaniștii județului Cluj au aprobat recent planurile pentru un nou ansamblu rezidențial în localitatea Feleacu. Proiectul, care va include locuințe semicolective, va fi construit pe un teren de aproximativ 12.000 de metri pătrați.

Dezvoltarea a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Beneficiara investiției este firma Tusco Imobiliare, cu sediul în Corbeanca, județul Ilfov. Conform datelor financiare disponibile, firma a raportat o cifră de afaceri de 283.550 de lei în 2023.

Detaliile specifice ale proiectului, inclusiv numărul de locuințe planificate și designul arhitectural, nu au fost încă dezvăluite. Cu toate acestea, aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) reprezintă un pas important în avansarea proiectului.

Conform documentației, accesibilitatea zonei de studiu este una bună, zona aflându-se în proximitatea drumului european E60– cu un flux de circulație ridicat care face legătura orașului Cluj-Napoca cu localitatea Feleacu, orașul Turda și Autostrada A3 (Turda – Târgu-Mureș). În proximitate, la ieșirea în E60, există stații de autobuz, amplasmentul fiind unul accesibil, informează Ziua de Cluj.

Prin P.U.Z., intervenția prevede trei obiective care să asigure coerență, o bună vecinătate și dezvoltarea contextului existent:

1) Adaptarea propunerii prin urbanizarea parcelelor de tip agricol prin realizarea de locuințe semicolective mici cu câte doiă unități locative având regimul de înălțime D+P, care se vor mula pe topografia terenului.
2) Dezvoltarea rețelei de circulație prin realizarea unei noi străzi care va asigura accesul riveranilor, va conecta două drumuri comunale și va omogeniza rețeaua. Strada propusă va fi de tip shared-space și va fi amenajată ca atare. Aceasta va fi transferată în domeniul public cu titlu gratuit al UAT Feleacu.
3) Instaurarea unei subzone verzi amenajată ca spațiu verde și de promenadă. Aceasta va fi realizată în regim deschis publicului, dedicată locuitorilor din proximitate”, se arată în memoriul tehnic de prezentare.

error: Content is protected !!