Explozie de parfum în satul trandafirilor din Ardeal. Câmpurile s-au colorat în zeci de nuanțe

Updated on iulie 8, 2024 Explozie de parfum în satul trandafirilor din Ardeal. Câmpurile s-au colorat în zeci de nuanțe 1

Explozie de parfum în satul trandafirilor din Alba. Câmpurile din Ciumbrud, sat aflat la 70 de kilometri de Cluj Napoca, s-au colorat în zecile de nuanțe ale unor soiuri care pot fi admirate din orice colț al lumii.

Zeci de turiști din toată țara au venit pe Valea Mureșului, la Ciumbrud, unde s-au plimbat prin întinderea nesfârșită de trandafiri, scrie Stirile Pro Tv.
Femeie: „Minunate, minunate, deosebite, inedite. Ca în fiecare an, explozie de culoare și de parfum.”
Femeie: „Eram curioasă să văd această frumusețe de flori, de trandafiri și am rămas plăcut impresionată”
Femeie: „E mult mai mult decât se vede în expoziție.”

Peste 200 de soiuri, în diferite culori, sunt plantate pe mai bine de 15 de hectare. Peste 10 la sută din producție pleacă la export. Restul ajung în parcurile și curțile din toată țara.

Producător: „În anul 2023 am încheiat colaborare cu această firmă din Germania. Au rezistență deosebită și unele sunt parfumate soiul Phoenix.”
Ștefan Tamaș, cultivator: „Producem în jur de 50 și ceva de soiuri, 55 diferite culori, roșu mai multe nuanțe, galben mai multe nuanțe, roz.”
Și produsele obținute din aceste flori sunt foarte căutate. Siropul din petale de trandafiri s-a vândut cu 20 de lei.

O nouă ediție a Festivalului „Ziua Rozelor” a avut loc sâmbătă, 6 iulie, în satul Ciumbrud – aparținător de municipiului Aiud.

„Ziua Rozelor este o sărbătoare care râde prin fiecare om care participă la această sărbătoare. De la cei produc trandafirii prin trudă, prin muncă, prin tradiția pe care o transferă de la generații la generații, la cei care vin și admiră rezultatele muncii acestora, la cei care vin și se bucură de o zi întreagă petrecută la Ciumbrud, în acest minunat parc al Liceului Alexandru Borza, scrie alba24.ro.

Explozie de parfum în satul trandafirilor din Ardeal. Câmpurile s-au colorat în zeci de nuanțe 2

Explozie de parfum în satul trandafirilor din Ardeal. Câmpurile s-au colorat în zeci de nuanțe 3
(foto Centrul de Cultura AUGUSTIN BENA Alba)

error: Content is protected !!