(Video) Telescaunul din Parâng s-a rupt. 2 bărbați s-au prăbușit de la înălțime

Updated on iulie 5, 2024 (Video) Telescaunul din Parâng s-a rupt. 2 bărbați s-au prăbușit de la înălțime 1

Doi bărbați, cu vârste de 35 și 46 de ani, au fost răniți grav, vineri, după ce s-au prăbușit de la înălțime, în timp ce se deplasau cu telescaunul din stațiunea Parâng din Hunedoara.

Accidentul, care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 12.00, s-a produs între primii doi piloni ai instalației de transport pe cablu.

„La sosirea salvatorilor, cele două persoane erau conștiente, dar prezentau multiple traumatisme. Echipajele medicale ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara le-au acordat primul ajutor calificat. O primă victimă se află în drum spre UPU Petroșani, iar cea de-a doua se află încă la locul accidentului și i se acordă asistență medicală. La intervenție au participat și salvamontiștii din Parâng”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Victimele sunt doi muncitori care efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul din stațiunea Parâng, construit în 1974. La scurt timp după ce telescaunul s-a pus în mișcare, cablul de tractare al instalației s-a rupt. Cei doi au căzut pe sol, de la o înălțime de aproximativ 7-8 metri.

(Video) Telescaunul din Parâng s-a rupt. 2 bărbați s-au prăbușit de la înălțime 2

„În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate si sanatate in munca, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

error: Content is protected !!