O biserică din Cluj construiește un complex cu spații de cazare, sălă de rugăciuni și teren de sport

Updated on iulie 5, 2024

O biserică din Cluj construiește un complex cu spații de cazare, sălă de rugăciuni și teren de sport 1

Urbaniștii din Cluj au aprobat joi planurile pentru un nou complex al Bisericii Penticostale Betania din Cluj-Napoca, care va fi construit în localitatea Rîșca. Proiectul, care se află în prezent în faza de avizare a studiului de oportunitate, a fost prezentat în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Complexul va fi amplasat pe o suprafață de 10.310 de metri pătrați și va include o biserică, spații de învățământ religios, birouri și alte facilități. Regimul de înălțime maxim al clădirii va fi de S+P+E (subsol, parter și etaj), informează Ziua de Cluj.

Tema proiectului propune construirea unui ansamblu de construcții cu următoarele funcțiuni:
● Sală intruniri religioase (rugaciune, cuvântări, etc)
● Spații tabără copii:
– spații de cazare
– sală de mese și spatii conexe (spatiu preparare, depozitare, etc)

● Spații administrative (birou administrator complex, locuinta serviciu administrator)
● Amenajaăi exterioare:
– pavilioane deschise
– terenuri de sport
– amenajare zona verde
– amenajare parcări
– imprejmuiri.

Intervențiile propuse răspund necesităților actuale ale comunității și duc la creșterea calității mediului de viață. Proiectul propus va contribui, de asemenea, la economia locală prin crearea de noi locuri de muncă, prin dezvoltarea pe orizontală a afacerilor locale din turism, aprovizionare, mentenanta, transport, etc.”, se arată în studiul de oportunitate.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, cel care a condus ședința de urbanism de joi a propus un aviz favorabil proiectului, votat și de către membrii comisiei.

error: Content is protected !!