Ce spune un profesor despre un elev care nu a luat peste 5 la Evaluarea Națională

Updated on iulie 5, 2024 Ce spune un profesor despre un elev care nu a luat peste 5 la Evaluarea Națională 1

Un profesor de matematică a povestit miercuri, 3 iulie, într-o postare pe Facebook, despre cazul unui fost elev care nu a reușit să ia peste 5 la examen. Deși nu și-a dorit să se pregătească pentru examenul de Evaluarea Națională, tânărul elev avea planuri mari, printre care și deschiderea unui salon.

Cu toate că băiatul „este parte a etichetei „eșecul învățământului românesc””, dascălul a ținut să precizeze că „este un om de toată cinstea”.

„Anul trecut, un elev drag, a refuzat să răspundă solicitărilor mele de a se pregăti temeinic pentru examenul de Evaluare Națională, motivând că el are alte planuri. M-a supărat un pic, mai ales că avea potențial, n-a reușit să ia peste 5 la examen și a ieșit din peisaj până într-o zi de toamnă când mi-a făcut o vizită la școală pentru a-mi dezvălui planul lui. A ales să urmeze cursurile profesionale ale unei școli pentru a se pregăti de meseria de frizer. Mi-a mai spus că e o tradiție în familia lui și că după perioada de 3 ani de ucenicie o să-și deschidă, împreună cu mama lui, un salon în cartier. L-am felicitat, i-am urat succes și i-am garantat că aș fi bucuros să fiu printre primii lui clienți.

De ce v-am relatat toate acestea?!

Păi, să ne gândim puțin… El este unul din acei elevi care au umflat procentul celor care au luat note sub 5 la examen anul trecut. El este parte a etichetei „eșecul învățământului românesc”. Vă asigur că este un om de toată cinstea; sunt convins că va fi un bun profesionist, dar și-a ales o profesie neintelectuală. Vă deranjează? Spuneți-mi, a greșit cu ceva?!

În țara „etichetelor” și a „intelectualilor” cu diplomă, indiferent ce diplomă, dar să fie o diplomă îmi doresc ca… umilul frizer să fie respectat”, se arată în postarea dascălului, potrivit adevarul.ro.

Anul acesta s-a înregistrat o rată de participare de 95,3%: au fost prezenți 152.903 absolvenți ai clasei a VIII-a dintr-un total de 160.467 de înscriși pentru a susține examenul.

Dintre cei 152.903 elevi prezenți, 113.708 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 74,4% (rezultate în ultimii trei ani: 76,2% în anul 2023, 82,3% în anul 2022, respective 76,8% în anul 2021). 25,6% dintre elevi (39.195) au obținut medii sub 5, față de 17,73% în anul 2022 și 23,8% în anul 2023.

65 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 429 (anul trecut) și 221 (în anul 2022).

error: Content is protected !!