Calculatorul care îți spune ce șanse ai să intri la liceele din Cluj Napoca

Updated on iulie 5, 2024 Calculatorul care îți spune ce șanse ai să intri la liceele din Cluj Napoca 1

Absolvenții claselor a VIII-a care au dat examenul de Evaluare Națională 2024 au la dispoziție un instrument online gratuit cu care pot să-și evalueze șansele de a intra la liceul dorit.

Elevii care doresc să-și evalueze șansele de a fi admiși la liceul dorit trebuie să acceseze adresa https://www.bacplus.ro/calculator-admitere.  Vorbim despre o aplicație online extrem de utilă pentru copii și părinți, care îi ajută să-și facă o idee în legătură cu șansele de a prinde un loc la liceul dorit.

În câmpul „Medie admitere 2024”  se trece media obținută la Evaluarea Națională și apoi, în câmpul următor, se alege liceul dorit. Calculatorul va calcula poziția elevului în ierarhia județeană a mediilor de la Evaluarea Națională din 2024 și o va compara cu poziția ultimului elev admis la liceul respectiv în anul 2023.

Spre exemplu, un elev cu media 9 la Evaluarea Națională are șanse extrem de mici să intre la liceele de top din Cluj.  Pentru LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA  aplicația a calculat poziția elevului care a luat această notă în ierarhia județului Cluj: locul 925 (la egalitate cu încă 33 elevi) și șanse de 1% de a intra la liceu, la matematică-informatică.
Calculatorul care îți spune ce șanse ai să intri la liceele din Cluj Napoca 2

Aceleași șanse minime le are și un elev cu media 9 care vrea să intre la COLEGIUL NATIONAL EMIL RACOVITA CLUJ

Calculatorul care îți spune ce șanse ai să intri la liceele din Cluj Napoca 3

În schimb, la LICEUL TEORETIC NICOLAE BALCESCU șansele sunt un pic mai ridicate, dar doar la specializarea Filologie.
Calculatorul care îți spune ce șanse ai să intri la liceele din Cluj Napoca 4

Admitere liceu 2024. Cum se completează fișa de admitere
Repartizarea computerizată începe în data de 24 iulie. Iată cum se completează fișa de admitere pentru fiecare câmp în parte.

-Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

-Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc.

-Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

-Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

-Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în nici un fel. Oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate. Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.

Advertisements
error: Content is protected !!