Ardelenii care au dat lovitura cu „ciorba la pungă”. 400.000 de euro vânzări în prima lună

Updated on iulie 5, 2024 Ardelenii care au dat lovitura cu „ciorba la pungă”. 400.000 de euro vânzări în prima lună 1

Succes pentru compania brașoveană Carmolimp care a inventat „ciorba la pungă”. Vânzările de produse deja gătite au ajuns la 400.000 de euro în prima lună, peste investițiile realizate, informează economica.net. Compania controlată de familia brașoveană Șoneriu a lansat gama destinată restaurantelor în urma unei investiții de 300.000 de euro în fabrica pe care o deținea deja.

Vânzările lunare sunt cu 100.000 de euro mai mari decât investiția de 300.000 de euro anunțată de companie în această gamă, iar 50% din venituri au venit de la clienți restaurante și hoteluri de pe litoral.

Am depășit preconizările cu aproximativ șapte luni și facem eforturi să ținem pasul cu investițiile noi. Facem investiții de mărire a capacităților de producție. Volumele au fost mai mari pentru produsele cu care am început, așadar vom reuși sa extindem gama cu alte 10 feluri suplimentate abia din 20 iulie. (…)

Investim în noile linii și facem angajări, inclusiv pe posturi importante precum director de marketing sau ingineri. Avem încredere că toate se desfășoară în timp util, dar ritmul este mult mai accelerat decât ne așteptam. Cifrele menționate nu includ livrarile în lanțurile noastre de restaurante”, a declarat Valentin Șoneriu, director general Carmolimp.

Primele produse gătite din fabrica de mâncare, livrate în ambalaje de unică folosință și gătite proaspăt, cu tehnologie de ultimă generație, pleacă în cantități de sute de tone din fabrica din Brașov către toată țara.

„Pornim ruta către Oradea într-o săptămâna și cea către Galați în două săptămâni”, a precizat Șoneriu, potrivit căruia compania va livra și prin platforma de vânzări zizam.com, scrie mytex.ro.

Avantajele și costurile mâncării la pungă produse în Brașov
Cei care vor să cumpere mâncarea la pungă trebuie să știe că poate opta pentru mai multe feluri, fără să scoată mulți bani din buzunar. De exemplu, clasica ciorbă de burtă, preferată tuturor costă 13.5 lei/kilogram. 400 de grame din același preparat costă 5.9 lei.

Un kilogram de ciorbă de legume costă 7.5 lei, iar un kilogram de tochitură costă 22.5 lei. Proprietarii de restaurante care vor să îi servească pe clienți cu varză călită cu afumătură pot opta pentru varianta la pungă a acestui preparat. Pentru un singur kilogram din acest fel de mâncare vor scoate din buzunar 16.1 lei. Adică, o porție de 400 de grame costă 6.4 lei, scrie Fanatik.

Oamenii din spatele conceptului sunt de părere că această idee nu reprezintă doar salvarea restaurantelor. Mâncarea la pungă se pretează și în locațiile cu autoservire, la all inclusive și nu numai.

error: Content is protected !!