Cluj. Doar 1.000 de lei amendă pentru bărbatul care a târât cu mașina un câine legat cu o sfoară

Updated on iulie 3, 2024 Cluj. Doar 1.000 de lei amendă pentru bărbatul care a târât cu mașina un câine legat cu o sfoară 1

Un bărbat din Cluj a fost „mângâiat” cu o amendă de doar 1.000 de lei din partea polițiștilor după ce a fost filmat în timp ce târăşte cu autovehiculul, pe un câmp, un câine pe care l-a legat de maşină cu o sfoară. În cele din urmă, câinele scapă, el nefiind rănit.

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar şi l-au identificat pe şofer după ce un alt participant la trafic a filmat scenele şi a postat imaginile pe internet, acestea fiind preluate şi distribuite pe rețelele sociale.

La data de 3 iulie a.c., în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care se observa cum un exemplar canin este legat la nivelul gâtului de un autoturism aflat în mişcare, precizăm că poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au demarat verificări din oficiu. În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului exemplarului canin, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Sănduleşti, judeţul Cluj”, transmit oficialii Poliţiei judeţene Cluj, conform Digi 24

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, faptă care se pedepseşte, cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.

Conform Poliţiei, la faţa locului s-au deplasat şi medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, care în urma verificării stării de sănătate a animalului nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale.

„Așteptăm ca Poliția animalelor să se autosesizeze. Și o va face, pentru că a apărut deja în spațiul public. De această dată vor fi prompți. După postarea de acum două săptămâni, în care prezentam situația oilor ținute sub cerul liber la 34 de grade, arătam o altă situație în care tradiționalul și brutalul fermier român, parvenit și umflat de fonduri APIA, chinuie un câine, legându-l după mașină. Ca doar are destui”, a fost mesajul celor de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, potrivit Adevarul.

error: Content is protected !!