O școală din Cluj este acuzată că aruncă la gunoi sute de cărți. Ce spune conducerea școlii

Updated on iulie 2, 2024 O școală din Cluj este acuzată că aruncă la gunoi sute de cărți. Ce spune conducerea școlii 1

O postare pe Facebook a stârnit indignare în Cluj-Napoca. O mamă a atras atenția asupra faptului că la școala Anghel Saligny un container plin cu cărți urmează să fie aruncat la gunoi.

„În timp ce treceam cu băiatul în drum spre un antrenament sportiv, am văzut acest container cu cărți în curtea școlii. Părinții trebuie să cumpere cărți copiilor pt școală… Școala aruncă la tomberon toate cărțile din biblioteca (care le sunt necesare pe parcursul anilor de școală). Mi-am permis să “fur” câte ceva….”, a postat clujeanca, potrivit Știri de Cluj. 

Cert este că starea cărților nu este proastă. După mine au mai venit doi băieți de la gimnaziu care și-au luat și ei cărți” – a mai scris aceasta.

Reprezentanții școlii au explicat pentru „Adevărul” că majoritatea cărților din container sunt deteriorate sau uzate, fiind învechite sau necorespunzătoare programei școlare actuale, iar containerul nu era plin cu cărți.

Containerul pe care l-ați văzut în poze nu este plin cu cărți, există aproximativ 90 de volume puse peste deșeuri de hârtie reciclabile; Cărțile provin dintr-o casare realizată în anul 2014-2015, au fost ținute în școală cu speranța că vom găsi cititori pentru ele (10 ani de când ocupă spațiu pentru cărțile noi);

Cărțile sunt uzate, grafia veche, iar în bibliotecă există alte volume similare de dată recentă. Se dorește recuperarea unor spații din bibliotecă pentru depozitarea noilor cărți;

O mare parte sunt cărți de specialitate, exemplu „Bazele informaticii”, editura Albastros, București, 1975 sau Windows 95, etc care nu mai reprezintă actualitate;

Cărțile au fost clasate conform legislației în vigoare”.

În final, conducerea școlii arată că „nu se aruncă cărți valoroase, de actualitate, ci doar cele uzate fizic și moral, și care prezintă risc biologic”.

error: Content is protected !!