Dezamăgire mare la Craiova unde Olguța Vasilescu a copiat Untold și nu i-a ieșit nimic. Craiovenii nu au fost impresionați de festival chiar dacă biletul de intrare a costat 150 de lei pentru 3 zile de festival. Cap de afiș au fost Dimitri Vegas & Like Mike.
Tinerii din Craiova sunt certați că în loc să meargă la concerte au preferat să se plimbe prin oraș: „Ce trebuie menționat este, totuși, ignoranța unui număr mare de tineri ai Craiovei, care atât vineri cât și sâmbătă seara, în loc să profite de strădania municipalității, care a cheltuit milioane de euro pentru acest eveniment, au preferat să taie frunze la câini pe bulevardul Calea București, bulevard care a devenit un fel de promenadă de taină exact cum făceau bunicii noștri, odinioară, pe șanțurile ulițelor” scriu cei de la Ediție Specială
Bugetarii din Craiova au fost mobilizați să umple cumva stadionul: „Într-un fel, nu este chiar atât de rău ca acei bugetari care, în mare parte, cam taie frunza la câini la locurile lor de muncă bine plătite și nu pentru oricine disponibile, să dea o mână de ajutor orașului și să creeze o ambianța frumoasă, pentru că este vorba de imaginea orașului Craiova, chiar dacă ținta este ca această imagine să fie acaparată de către organizatori.
Până la urmă Olguța nu le-a făcut nimic ieșit din comun că a pus puțina presiune pe armata de bugetari să participe la un spectacol plăcut, de altfel nu i-a trimis nici la încărcat moloz, nici să dea la zăpadă în plin viscol.”
Vineri, în prima zi, au fost 7.000 de participanți. „După efervescența deschiderii festivalului, afluxul spectatorilor s-a mai domolit sâmbătă, participând în jur de 5000 de persoane”. După mobilizarea bugetarilor, duminică, între 8000 și 10000 de spectatori.
Connect-R, Subcarpați, Y DO I & Opera Română Craiova, Gianluca Vacchi și Dimitri Vegas & Like Mike. La Polivalentă, Minionu’, Hobbit X Coxe, Aero, Edw4rd, Petre Ștefan, Bad and Boujee, Ian, ZO, Chicks Luv Us și Mary Mesk, au concertat la Festivalul din Craiova.
Gazeta de Sud: Atmosfera de festival, pe ici, pe colo
Tot o impresie subiectivă este că atmosfera de festival a părut să se concentreze în numai câteva zone. În faţa scenei – mai exact, în prima treime de pe suprafaţa gazonului – la Polivalentă şi în zona de food-court şi activări.
În prima seară, cam trei sferturi din capacitatea gazonului era acoperită de public, în timp ce tribunele erau ocupate doar undeva la o treime. În a doua seara, după jumătatea gazonului cam sufla vântul, pe stadion adunându-se mai multă lume abia la final, pentru momentul lui Damian Drăghici. În lipsa densităţii publicului, şi atmosfera a lăsat de dorit, oricât de mult au încercat cei de la Tharmis Orchestra sau Dubioza Kolektiv să încingă focul. Iar la Helena Paparizou, devenită cap de afiş din considerente neînţelese de mulţi, publicul a părut parcă şi mai dezinteresat.
În ultima seară, la Subcarpaţi, publicul a fost chiar mai puţin numeros şi probabil că seara finală a festivalului a avut cea mai săracă atmosferă din toate cele trei. În continuare, în proximitatea scenei oamenii au fost puşi pe distracţie, dar energia lor nu a putut compensa suficient goliciunea din spate, deşi pentru surprinderea câtorva fotografii de efect a fost probabil de ajuns. În tot cazul, în zona de activări s-a migrat constant, iar mesele au fost pline, semn că oamenii sunt interesaţi să bea o bere şi să mănânce un cartof prăjit la festival, dar nu neapărat să asculte şi artiştii.