Pescobar, bani pentru cei care învață: „Facem așa: cine ia 10 la Bac are 100 de euro de la mine. Toți care iau 10 din toată țara, nu mă interesează câți sunt. Nu contează numărul lor”

Updated on iulie 1, 2024 Pescobar, bani pentru cei care învață: „Facem așa: cine ia 10 la Bac are 100 de euro de la mine. Toți care iau 10 din toată țara, nu mă interesează câți sunt. Nu contează numărul lor” 1

Paul Nicolau, patronul de la Taverna Racilor, îi premiază pe toți elevii care vor lua nota 10 la examenul maturității.

Luni, 1 iulie, încep probele scrise la Bacalaureat 2024. elevii vor susține primul examen la Limba și Literatura Română, urmând ca pe 2 iulie să se prezinte la proba obligatorie a profilului sau specializării. Rezultatele le vor afla pe 8 iulie, iar în intervalul 9 – 11 iulie vor putea depune contestații, în cazul în care sunt nemulțumiți de notele primite.

Pescobar a decis să facă un gest neașteptat pentru absolvenții de liceu care vor promova bacalaureatul cu nota 10. Controversatul afacerist a dezvăluit că va oferi 100 de euro fiecărei persoane care ia nota 10 la examenul maturității, indiferent de numărul elevilor.

„Facem așa: cine ia 10 la Bac are 100 de euro de la mine. Toți care iau 10 din toată țara, nu mă interesează câți sunt. Nu contează numărul lor. Haide, cu învățătură că asta e cheia succesului… una din ele. Cartea e sfântă. Spor la învățat, copii!”, a spus Paul Nicolau într-un videoclip pe rețelele sociale, potrivit romaniatv.net.

Internauții nu au stat prea mult pe gânduri și au reacționat imediat ce Pescobar a făcut anunțul.

“Bravoooo ție, bună gândire. Încurajezi copiii să învețe”, a scris unul dintre urmăritorii lui Pescobar, potrivit wowbiz.ro.

“Omule de aia Dumnezeu îți aduce din toate părțile că îndrumezi lumea spre bine nu la rău”, a mai scris unul dintre internauții.

Totuși, dacă unii l-au susținut pe Pescobar, alții s-au plâns că suma ar fi cam mică pentru eforturile elevilor care reușesc să obțină nota maximă.

“Presupun că te referi că media generală să fie 10 care sunt în medie pe an cam 50-100. Frumos gestul deși să-ți spun sincer în ziua de azi un copil care ia media 10 generală e un fenomen, dacă tot bagi mâna în buzunar măcar îi poți răsplăti dublu față de cei care îți scriu 100 de mesaje pe zi că vor bani…zi de zi. Eu unul m-aș simți jignit să iau media 10 la BAC și să fiu băgat în aceiași oală cu toți analfabeții. Repet, felicitări pentru gest dar dacă tot ai intrat în hora asta, un astfel de copil fenomen merită mai mult”, i-a sugerat unul dintre urmăritori lui Pescobar.

De aceeași părere să se pare că sunt și alții, pentru că internauții au continuat să îi transmită că suma de 100 de euro ar fi mică, față de eforturile pe care le depune un elev care își dorește să ia media 10 la BAC.

Fără supărare, dar notele de 10 la examene ar trebui răsplătite mai bine, asta având în vedere că aceeași suma o dați și celor care va impresionează prin farmecul lor. În spatele unei note mari se află multă muncă, ambiție și dorința de a reuși. Va mai dura câțiva ani până când toată muncă lor va fi răsplătită pe deplin“, a fost și mesajul lăsat de o altă urmăritoare.

error: Content is protected !!