(Foto) Ce subiecte au picat la Română la BAC 2024. Probele scrise au început astăzi cu examenul la Limba română

Updated on iulie 1, 2024 Absolvenții de liceu încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 pe 1 iulie, cu examenul la Limba și Literatura Română. Subiectele la Limba și literatura română de la BAC 2024 au apărut în spațiu public.

La subiectul al III-lea, proba scrisă la română, elevii au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată. La Subiectul I, candidaţii au primit un text de Gabriel Dimisianu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe. Apoi, la cel de-al doilea subiect, elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului într-un text dat.

(Foto) Ce subiecte au picat la Română la BAC 2024. Probele scrise au început astăzi cu examenul la Limba română 1 (Foto) Ce subiecte au picat la Română la BAC 2024. Probele scrise au început astăzi cu examenul la Limba română 2

Pe 1 iulie, absolvenții de liceu au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 cu examenul la Limba și Literatura Română.

La nivelul județului Cluj, potrivit datelor înregistrate, 4.627 de candidați (4279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină probele scrise ale examenului național de bacalaureat în această sesiune. Din totalul candidaților, 3.287 sunt de la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca, iar 1.340 de candidați sunt din celelalte municipii ale județului.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului național de Bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

error: Content is protected !!