Alina a fost ucisă de soț pentru că a vrut să divorțeze. Crima a venit după ce un judecător i-a refuzat ordinul de protecție

Updated on iunie 29, 2024  

Alina a fost ucisă de soț pentru că a vrut să divorțeze. Crima a venit după ce un judecător i-a refuzat ordinul de protecție 1

O femeie din Mureș a fost omorâtă de soț, după ce instanța a decis să nu-i mai prelungească individului, extrem de agresiv, ordinul de protecție. Femeia voia să divorțeze și se temea de multă vreme de reacțiile acestuia. Totuşi, magistrații au considerat cererea ca neîntemeiată.

Alina Popa era mama a trei copii, doi dintre ei încă minori. Un judecător de la Judecătoria Reghin i-a respins cererea prin care solicita un ordin de protecție împotriva soțului agresiv. Mai avusese unul dar expirase. Crima a avut loc la patru luni de la refuzul magistratului.

Alina voia să divorțeze iar soțul ei, Daniel – care fusese evacuat temporar din locuința cuplului de Tribunalul Mureș, – sub pretextul că vrea să își ia unele lucruri din imobil, a mers acolo și a ucis-o, scrie stirileprotv.ro.

Vecină: „Ea a băgat divorț. Noaptea s-a dus să iasă să își facă bagajul să iasă din casă și s-a întâmplat ce s-a întâmplat.”
Localnică: „Trei copii care au rămas fără mamă puteau să se despartă pe cale amiabilă, dar să nu se ajungă la omor…”

Potrivit avocatului Alinei, magistratul care a respins ordinul de protecție cerut de femeia de 41 de ani se numește Doru Alexandru Cotuț. Nu am reușit să dăm de el la instanță ca să aflăm cum își motivează decizia, acum, când Alina a fost ucisă. Judecătoria Reghin a transmis că va emite pe acest subiect un comunicat de presă abia luni.

Motivarea judecătorului se regăseşte însă în documentele de la Instanță.

„Instanța apreciază că existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecție, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat de către părți” – se arată în motivarea judecătorului.

Acolo magistratul a scris că „apreciază că existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecție, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat de către părți.

Această explicație este cu atât mai greu de înțeles în condițiile în care avocatul femeii a avertizat în instanță că „se impune emiterea unui nou ordin de protecție, întrucât în lipsa unor măsuri, ar fi afectată integritatea psihică și fizică a victimei.”

Bodo Iozsef, avocatul Alinei Popa: „Instanța considerat că nu există temeiuri suficiente atât de grave să emită un nou ordin de protecție și a respins acea cerere.”

Specialiștii în drept spun că judecătorul ar fi avut suficiente motive să aprobe emiterea ordinului de protecție cerut de Alina, mai ales că soțul femeii nu îl respectase pe precedentul. Dar…
Bianca Caolța, avocat: „Această evaluare pe care o face fiecare judecător este extrem de subiectivă.”

Daniel, soțul Alinei, a fost arestat preventiv pentru omor.

error: Content is protected !!