Un nor de praf saharian ajunge deasupra Clujului

Updated on iunie 26, 2024 Un nor de praf saharian ajunge deasupra Clujului 1

Clujul va avea parte de un nou val saharian. Până joi, depunerile de praf vor putea fi observate în jumătatea de vest a țării în intervalele în care va ploua.

„În perioada 26 iunie ora 3.00 – 27 iunie ora 21.00, circulația aerului, predominant sudică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României.
Depunerile de praf vor putea fi observate în jumătatea de vest a țării în intervalele în care va ploua”, a precizat ANM, conform Libertatea.

Începând de joi seara, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va îndepărta de țara noastră, estimează meteorologii.â
Cum va fi vremea miercuri în Cluj
Temperaturile vor fi ridicate în Cluj-Napoca, însă conform AccuWeather, cerul de astăzi va fi înnorat.
Temperatura maximă care se va înregistra în termometre va fi de 30 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 18 grade, la noapte, scrie Monitorul Expres.
De asemenea, vor fi așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 40%.

“Plouă cu piatră! Doamne fereşte!” Potop în Arad şi Gorj
A fost rupere de nori, ieri, în mai multe zone din ţară. În doar câteva zeci de minute, ploaia torenţială a transformat în lacuri mai multe străzi, după ce canalizările nu au făcut faţă potopului. Rafalele puternice de vânt au doborât zeci de copaci, iar grindina a distrus totul în cale. A plouat şi cu mesaje RO-Alert pentru oameni, care au fost sfătuiţi să se adăpostească de furtuna ce s-a abătut asupra lor, scrie Observator TV.

Un nor de praf saharian ajunge deasupra Clujului 2

O ploaie torenţială, de câteva zeci de minute a făcut prăpăd pe străzile din Arad, iar în doar câteva clipe, din cauza canalizarii vechi, care nu a mai făcut faţă potopului, mai multe zone s-au inundat. În urma furtunii tramvaiele au rămas blocate în mijlocul șuvoaielor, iar vântul puternic a doborât la pământ zeci de copaci. Într-o altă zonă din oraş, grindina a paralizat întreg traficul, iar gospodăriile oamenilor au fost distruse de ploaia cu gheață.

Mesaje RO-Alert, după codul portocaliu de furtuni
A plouat şi cu mesaje RO-Alert pentru arădeni, după ce 16 localităţi din judeţ au fost sub cod portocaliu de vijelii, iar cantitatea de precipitaţii căzută a depăşit 30 de litri pe metru pătrat.

Vezi și
În judeţul Gorj grindina a făcut ravagii, iar cei care au ajuns, pe Transalpina, au fost nevoiți să se adăpostească de urgenţă. Nu mai puţin de zece judeţe s-au aflat sub cod galben de vreme rea.

error: Content is protected !!