(Video) Acuzații la adresa patronului de la fabrica de cașcaval din Ibănești. „Tatăl meu a intrat obligat. Îl ameninţa că îl dă afară”

Updated on iunie 25, 2024 (Video) Acuzații la adresa patronului de la fabrica de cașcaval din Ibănești. „Tatăl meu a intrat obligat. Îl ameninţa că îl dă afară" 1

Apar dezvăluiri despre patronul de la fabrica de cașcaval din Ibănești, care a murit după ce a intrat într-un bazin de decantare. Un muncitor a coborât în bazinul de decantare, adânc de şapte metri ca să cureţe fosa. N-ar fi purtat echipament de protecţie, iar gazele nocive l-au doborât în câteva momente. Alţi doi colegi au intrat să-l ajute, pe rând. Au avut aceeaşi soartă. Au leşinat, ameţiţi din cauza amestecului mortal de substanţe.

După ce a văzut ca primii trei bărbaţi nu mai ies din bazinul transformat în capcană mortală, patronul a decis să intre după ei. Nu a mai aşteptat sosirea pompierilor și, chiar sub ochii soției și a altor martori din fabrica de lactate, a intrat și el în fosa.

“Tatăl meu a fost trimis prima persoană. A intrat acolo mai mult obligat. Toată ziua l-a stresat să meargă să repare o garnitură acolo. Îl ameninţă că îl dă afară. A mai intrat cineva, legat ca să poată să iasă. L-au scos imediat ceilalţi”, a declarat revoltat fiul unui dintre angajații morți.

“Şi-a dat drumul în bazin. Altul l-a ţinut din funie. Când l-au slăbit, l-a rănit pe aici pe la coaste. Dacă nu îl trăgeau, murea copilul acolo”, povestește mama celui care a supraviețuit.

A început imediat o desfăşurare impresionantă de forţe pentru salvarea oamenilor.
În stare extrem de gravă, patronul fabricii, în vârstă de 57 de ani, a fost trimis la spitalul din Botoşani. Pentru ceilalţi doi angajaţi nu s-a mai putut face nimic. Vaporii toxici le-au fost fatali. Toţi aveau între 43 şi 57 de ani şi erau muncitori cu experienţă.

Câteva ore mai târziu, de la spitalele din Iaşi şi Botoşani, au venit veşti negre. Patronul şi cel de-al treilea angajat, tatăl unei fetiţe de doar 9 zile, care lucra de 20 de ani în fabrica de lapte, n-au reuşit să supravieţuiască.

Fabrica din Botoşani este un jucător important pe piaţa de lactate
“S-a dus să-i salveze pe ceilalţi şi a rămas şi el acolo. Le trebuiau mască de protecţie. De ce l-au trimis dacă nu aveau mască?” spun părinții bărbatului.

“Verişorul meu a intrat acolo impins de şeful lui. Au rămas doi băieţi, o nevastă, era singurul sprijin în casă. Aştepta să-şi însoare băiatul. Când să se bucure de viaţă, cineva l-a forţat să intre acolo”, a declara o o rudă a unui alt bărbat mort în fabrică.

În curtea fabricii, locul medicilor a fost luat de criminalişti, poliţişti şi inspectori de la protecţia muncii pentru anchete. E cel mai grav accident de muncă din ultimii 25 de ani. Există speculaţii conform cărora fosa septică nu fusese curăţată niciodată, deşi firma funcţionează de mai bine de un sfert de secol.

Fabrica din Botoşani este un jucător important pe piaţa de lactate. Are peste 30 de angajaţi şi anul trecut a avut un profit de cinci milioane de lei. Firma a fost prima pe judeţ, în topul întreprinderilor.

Unul dintre bărbații morți la fabrica de cașcaval din Ibănești devenise tată de câteva zile
Lui Viorel Secrieru i se născuse o fetiță de zece zile. Valeriu Bulubenchi urma să își însoare fiul în septembrie, scrie Stirile Pro Tv. Familiile lor lansează acuzatii.

Petrea Secrieru, tatăl lui Vasile Secrieru: „Condiția să fie om specializat ca să intre în groapa aceea. Al meu băiat avea alt post de lucru nu acolo. În altă parte lucra. Dar ce s-a întâmplat cum a ajuns acolo nu știu. L-a trimis patronul”.

Elena Secrieru, mama lui Vasile Secrieru: „L-a trimis pe dânsul ca să-i salveze pe ceilalți și a rămas și el acolo. De ce l-a trimis dacă nu avea mască?”.

Poliția și Parchetul fac anchetă pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă. Pentru că vorbim despre un accident colectiv de muncă, cercetarea a fost preluată de ITM București.

error: Content is protected !!