Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, impresionat de Naționala României. „Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește. Când nu, te pedepsește!”

Updated on iunie 18, 2024 Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, impresionat de Naționala României. „Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește. Când nu, te pedepsește!” 1

Rezultatul Naționalei României de ieri l-a impresionat pe antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău. Prezent la marile succese ale naționalei din Generaţia de Aur, în urmă cu 25-30 de ani, Sabău se înclină în fața naționalei lui Edi Iordănescu, numită chiar de selecţioner Generaţia de Suflet, remarcând, în primul rând, disponibilitatea la sacrificiu pe care „tricolorii” au avut-o la Munchen.

Când pui pasiune și respecți fotbalul, te răsplătește. Când nu, te pedepsește! Am văzut echipa noastră națională plecând cu șansa a doua, având în față un adversar considerat, firesc, favorit. În astfel de situații, pregătești foarte atent meciul, pentru că apare și teama de eșec. Dar și teama de eșec motivează de foarte multe ori.

Am avut o echipă națională foarte scurtă, nu am lăsat spații și am speculat orice greșeală, am plecat foarte bine pe contraatac. Am văzut o echipă vie, cu emoție, care a arătat mult, mult mai bine decât Ucraina. Au avut viață ei, au fost mult mai buni decât Ucraina, au avut dorință de a câștiga.

Ucraina a prins o zi foarte-foarte proastă. Dar nu joacă doar numele, trebuie să fii pregătit pentru un astfel de campionat, pentru un astfel de moment, și să-ți respecți adversarul. Nu-l respecți, o să ai probleme!”, a spus Sabău la GSP Live, citat de gsp.ro.

Stanciu face diferența, este un lider
Sabău l-a remarcat pe Stanciu în special datorită faptului că reuşeşte să fie un lider pentru colegii săi. „Pe toți îi evidențiez, n-aș putea vorbi doar despre atacanți când am văzut ce au făcut fundașii. E victoria echipei, e victoria lui Edi Iordănescu, a reușit să pregătească foarte bine echipa, să-i motiveze atât cum trebuie. N-aș vrea să evidențiez un singur jucător. Sigur, Stanciu face diferența, este un lider, în primul rând”, a mai declarat Sabău.

Trebuie să știi cum să gestionezi victoria
Sabău e de părere că „tricolorii” ar trebui să gestioneze foarte bine acest moment și că o sărbătoare în exces n-ar fi de bun augur. „Ce e foarte important e să gestionezi momentul după o astfel de victorie. Trebuie să fii foarte-foarte atent ca antrenor, ca jucător, să știi cum să gestionezi victoria. Sunt șanse foarte mari să te califici, dar trebuie să știi cum să te raportezi la acest moment.

Totul va fi diferit din acest moment, ești studiat mult mai atent, ești considerat un adversar mult mai periculos. După tot ceea ce s-a întâmplat, după analizele făcute, nemulțumirile că nu ne-am calificat, asta i-a motivat foarte mult pe jucători”, a mai adăugat Sabău la GSP Live.

„Radu Drăgușin a fost patron în apărare!”. Concluziile trase de jurnaliștii belgieni după meciul România – Ucraina 3-0
Naționala de fotbal a României a debutat cum nu se putea mai bine la EURO 2024, cu o prestație remarcabilă reușită în fața reprezentativei din Ucraina, prestație care s-a încoronat în cele din urmă și cu o victorie clară, scor 3-0.

„Tricolorii” antrenați de Edi Iordănescu le-au fost net superior adversarilor atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv. Ucrainenii nu au cadrat niciun șut pe poartă în primele 45 de minute de la Munchen, iar în repriza secundă au trimis două șuturi pe spațiul porții, însă fără să îi dea prea mari emoții lui Florin Niță. În schimb, jucătorii noștri au dat dovadă de calitate, calm și inspirație în jumătatea adversă. Stanciu a deschis scorul cu un gol splendid, cel mai frumos de la turneul final de până acum, iar ulterior Răzvan Marin a dublat avantajul „tricolorilor” cu un șut demn de apreciat din afara careului. Și, în cele din urmă, Man a destabilizat defensiva ucrainenilor cu câteva ruperi de ritm și i-a pasat în gura porții lui Drăguș, care a stabilit scorul final, 3-0 pentru România.

În mod evident, jurnaliștii belgieni au fost cu ochii pe meciul românilor, însă le-a fost greu să remarce doar un jucător, având în vedere cât de bine s-au descurcat toți fotbaliștii lui Edi Iordănescu. Totuși, în ceea ce privește defensiva, ziariștii au identificat un nume care a strălucit: Radu Drăgușin!

În cadrul naționalei României este dificil să evidențiezi un singur om. Radu Drăgușin a fost patron în apărare, în timp ce căpitanul Nicolae Stanciu a strălucit cu golul său. Jucătorul de bandă Dennis Man a fost, de asemenea, important cu cele două pase decisive. Ucraina, care a fost foarte slabă, își ia adio de la victorie atunci când Marin și Drăguș măresc avantajul după pauză. După aceea, România a avut meciul complet sub control. Cei trei marcatori au un trecut în Jupiler Pro League. Nicolae Stanciu s-a remarcat la Anderlecht, iar Răzvan Marin și Denis Drăguș au evoluat la Standard. În lot au mai fost încă 6 jucători care au evoluat în competiția belgiană”, au scris cei de la Sporza.be, conform prosport.ro.

error: Content is protected !!