Cluj. Percheziții DNA la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră / Ar fi vizat șeful IPJ, chestorul Mihai Rus

Updated on iunie 17, 2024 Cluj. Percheziții DNA la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră / Ar fi vizat șeful IPJ, chestorul Mihai Rus 1

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră Cluj au primit vizita celor de la DNA, potrivit surselor G4Media. Perchezițiile au loc într-un dosar care vizează fapte de corupție la IPJ și la Poliția Rutieră Cluj.

Perchezițiile îl vizează pe șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, care i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul de conducere, au declarat sursele G4Media.
Chestorul Mihai Rus ar fi nepotul fostului ministru de Interne Ioan Rus, potrivit acelorași surse.

DNA anunță într-un comunicat că procurorii fac cercetări într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu. În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice.

Chestorul Mihai Rus, care i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul de conducere. Sursele judiciare au declarat pentru ȘTIRI DE CLUJ că acesta ar fi beneficiat de falsificarea unor procese verbale, după ce ar fi condus pe o porțiune de drum cu o viteză excesivă de 120 km/h, în timp ce, în acte, apare că soția lui s-ar fi aflat la volan.

Agenții de la Poliția Rutieră ar fi cei care ar fi falsificat actele.

Acesta este și motivul perchezițiilor din această dimineață de la Poliția Rutieră Cluj dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Mai multe persoane vor fi duse la audieri.

error: Content is protected !!