Updated on iunie 14, 2024
Codurile roșii și portocalii s-au extins pe aproape tot teritoriul țării. S-au înregistrat furtuni, ploi abundente, descărcări electrice și căderi de grindină.
Cerul s-a întunecat brusc și a început să plouă cu găleata: 54 de oameni din Alba au sunat joi la 112, speriați de furtuna care a adus noaptea în mijlocul zilei, potrivit ISU Alba.
„S-a făcut noapte dintr-odată și aproape instant a venit și mesajul RO-ALERT pe telefon care ne cerea să ne adăpostim. A fost înfricoșător. Anul trecut comuna noastră a fost devastată de inundații, deci vă dați seama ce senzație am avut”, a spus o femeie din Alba, conform G4Media.
Fotografia a fost surprinsă joi după-amiază, între Alba Iulia și Ighiu, o comună care exact în urmă cu un an, la jumătatea lunii iunie, se confrunta cu inundații puternice, care au afectat peste 100 de case.
”El este șeful polițiștilor rutieri din București”. Cu apa până la genunchi, în mijlocul intersecției, ajutându-i pe șoferii blocați în trafic după furtună
Cu picioarele în apă până la genunchi, Ionuț Vlăsceanu, comandantul Brigăzii Rutiere București, a stat seara trecută, tot timpul cât a durat ploaia torențială, și a dirijat circulația în Capitală, scrie Antena 3.
Fotografiile au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne.
”Respect, admirație, felicitări!
El este comisarul șef Ionuț Vlăsceanu, comandantul Brigăzii Rutiere București!
Cât a durat ploaia torențială, inclusiv când a fost grindină, a stat în mijlocul intersecției și a dirijat circulația, după terminarea concertului Coldplay
El este șeful polițiștilor rutieri din București, un exemplu pentru toți cei pe care îi are în subordine!
Respect, admirație și FELICITĂRI!
Mulțumim tuturor celor aflați la datorie în aceste momente!”, au scris reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe o rețea socială.
Prăpăd în Capitală după furtuna de noaptea trecută
A fost prăpăd în Capitală după ce meteorologii au anunțat cod roșu de furtună. A plouat cât pentru o lună întreagă iar marile bulevarde au fost inundate. Traficul în București a fost dat peste cap.
Vântul foarte puternic a provocat probleme serioase. Mai mulți copacii au fost doborâți, au căzut peste mașini, iar grindina foarte mare i-a obligat pe bucureșteni să se adăpostească pe unde au putut.
Pe timpul furtunii pompierii au fost solicitați la aproape 400 de intervenții.
Trei stewardese de pe o cursă Wizz Air, rănite din cauza turbulențelor
Trei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor într-o cursă aeriană care a decolat joi seara de la București cu destinația Hamburg, potrivit Digi 24. Zborul era efectuat de compania low-cost Wizz Air, notează Știrile ProTV.
Incidentul a avut loc în timp ce aeronava companiei low-cost ce mergea de la București la Hamburg se afla deasupra Craiovei.
Avionul s-a întors la București, iar însoțitoarele de zbor au fost internate la Floreasca, Elias și Spitalul Universitar.
Acestea au fost „ușor rănite” la cap și picioare, mai scrie Digi24.
Potrivit BoardingPass, site specializat în ştiri din aviaţie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, mai multe avioane au așteptat zeci de minute în aer îmbunătățirea vremii înainte de a ateriza pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.
Din același motiv, zborul companiei HiSky dintre Timișoara și București a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei, iar cel operat de SkyUp pentru Arkia pe ruta Tel Aviv – București a aterizat la Burgas. Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din Bulgaria urmau să fie realimentate și să zboare apoi spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.
Zborul Ryanair FR679 Viena – București a fost trimis să aterizeze pe aeroportul din Salonic (Grecia). De asemenea, zborul Austrian Airlines OS787 Viena – București a revenit pe aeroportul din capitala Austriei la circa 20 de minute de la decolarea spre București.
Zborul Lufthansa LH1422 Frankfurt – București a fost redirecționat spre aeroportul din Belgrad (Serbia).