Profesorul clujean Dan C. Vodnar, inclus în topul celor mai mari oameni de ştiinţă ai lumii

Updated on mai 22, 2024 Profesorul clujean Dan C. Vodnar, inclus în topul celor mai mari oameni de ştiinţă ai lumii 1

Prof. Dr. Dan C. Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, inclus în Top 0.05% oameni de ştiinţă din lume de către platforma ScholarGPS – Domeniul Agricultură şi Resurse Naturale

Prof. Dr. Dan C. Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, profesor de Gastronomie Moleculară şi preşedinte al Senatului universităţii, apare în Top 0.05% oameni de ştiinţă din lume – Domeniul Agricultură şi Resurse Naturale (Disciplina Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor), având statutul de” Highly Ranked Scholar – Prior Five Years” pe platforma ScholarGPS.

În topul care sintetizează activitatea sa de cercetare din ultimii cinci ani, profesorul Vodnar a fost ierarhizat pe locul 99 în domeniul de expertiză menţionat şi poziţia 6.259 la general dintr-un total de 30 mil. cercetători incluşi în acest top.

Şase reprezentanţi ai altor instituţii de învăţământ superior din România sunt incluşi în ierarhia” Prior 5 years” pe diferite alte domenii.

“Această recunoaştere prestigioasă, sub statutul de ‘Highly Ranked Scholar – Prior Five Years’ pentru performanţa excepţională în diferite domenii de expertiză, se datorează, în mare măsură, echipei mele de cercetare. Acest succes nu ar fi fost posibil fără dedicarea, efortul şi implicarea colegilor şi colaboratorilor mei”, a declarat Prof. Dr. Dan C. Vodnar.

În ierarhia” Prior 5 years”, dar la” Top Scholars by Institution”, tot la Domeniul Agricultură şi Resurse Naturale, se află şi Asist. Univ. Dr. Lavinia Călinoiu (locul 2.477), iar la Domeniul Ştiinţele Vieţii, Prof. Dr. Andrei Mihalca (Facultatea de Medicină Veterinară) ocupă locul 7.609. De asemenea, în ierarhia” Lifetime”, Prof. Dr. Carmen Socaciu ocupă locul 4.798 la nivel mondial (Domeniul Agricultură şi Resurse Naturale).

ScholarGPS, cea mai nouă platformă de analiză academică din lume, oferă servicii de evaluare şi ierarhizare a instituţiilor, domeniilor şi disciplinelor, a domeniilor de expertiză şi a cercetătorilor, la nivel mondial, naţional şi instituţional. Clasificarea are la bază o analiză a peste 200 de milioane de publicaţii şi 3 miliarde de citări, pentru a clasifica peste 30 de milioane de cercetători şi 55.000 de instituţii la nivel mondial.

error: Content is protected !!