Fabrica de zahăr Luduș se asociază cu peste 500 de fermieri din zona Ardealului pentru un record de procesare

Updated on mai 19, 2024 Fabrica de zahăr Luduș se asociază cu peste 500 de fermieri din zona Ardealului pentru un record de procesare 1

Fabrica de Zahăr Premium Luduș, din județul Mureș, va colabora în 2024 cu peste 500 de fermieri, majoritatea din zona Ardealului, și se pregătește pentru o campanie-record de procesare, contractânf sfeclă de zahăr de pe o suprafață de 8.800 de hectare, potrivit declarațiilor Mihaelei Neagu, co-proprietară a fabricii, făcute pentru publicația AgroInteligența.

“Toată echipa face eforturi susținute pentru a ne asigura că putem onora cu brio toate contractele și vom putea susține o campanie de procesare de patru luni în această toamnă. Fabrica este în remont și facem investițiile necesare pentru retehnologizare și reparații. Una dintre cele două turbine este în reparații capitale, de exemplu. Planul este să producem energie din abur, să modernizăm treptat fabrica, iar în plus, pentru a eficientiza costurile, am aplicat la AFIR pentru un proiect de tranziție la energia verde prin motarea de panouri fotovoltaice”, a explicat antreprenoarea.

Fermierii din zona Ardealului și-au arătat deschiderea să cultive mai multă sfeclă de zahăr, desi tehnologia de cultivare si intretinere pentru aceasta planta tehnica este mult mai dificila si mai costisitoare”, a mai spus Mihaela Neagu.

Procesarea sfeclei de zahăr la fabrica de la Luduș va începe pe 15 septembrie. “Timpul este prea puțin pentru câte avem de făcut!”, crede Mihaela Neagu.

Toată echipa face eforturi susținute pentru a ne asigura că putem onora cu brio toate contractele și vom putea susține o campanie de procesare de 4 luni în această toamnă. Fabrica este în remont și facem investițiile necesare pentru retehnologizare și reparații. Una dintre cele două turbine este în reparații capitale, de exemplu. Planul este să producem energie din abur, să modernizăm treptat fabrica, iar în plus, pentru a eficientiza costurile, am aplicat la AFIR pentru un proiect de tranziție la energia verde prin motarea de panouri fotovoltaice”, a explicat antreprenoarea.

În plus, Mihaela Neagu a ținut să sublinieze faptul că “în acest an vom fabrica va procesa sfeclă din 15 septembrie până la sfârșitul anului, aceasta fiind perioada optimă, în industria zahărului, pentru procesare și ambalare”. ”Suntem într-un contact foarte bun cu fermierii, mai ales că noi lucrăm în Ardeal, unde cu oamenii sunt extrem de harnici și serioși, putem face înțelegeri chiar și pe cuvântul dat! Seriozitate maximă și din partea noastră, și din partea dumnealor contează extrem de mult în parteneriatul pe care îl avem cu fermierii”, a mai spus antreprenoarea.

 

Advertisements
error: Content is protected !!