Alin Oprea, dezvăluiri în premieră despre Tavi Colen, la 18 ani de la destrămarea trupei Talisman

Updated on mai 16, 2024 Alin Oprea, dezvăluiri în premieră despre Tavi Colen, la 18 ani de la destrămarea trupei Talisman 1

În urmă cu ani de zile, Alin Oprea și Tavi Colen formau o echipă redutabilă, ca soliști ai trupei Talisman, dar drumurile lor s-au separat definitiv în 2006. La mai bine de 18 ani, de la despărțire, Alin Oprea a dezvăluit, în exclusivitate pentru Click!, adevăratele motive care au dus la destrămarea trupei.

Cei doi foști colegi au ajuns să nu-și mai vorbească deloc, după ruptura care a survenit în 2006, iar de atunci, singurul care a ieșit la rampă cu fel de fel de acuzații a fost Tavi Colen.

„Lui Tavi Colen i se potrivește zicala: <<HOȚUL STRIGĂ HOȚII!>> El m-a înjunghiat pe la spate nu invers! El mi-a furat munca de o viață, nu invers! Nu l-au interesat niciodată munca, muzica sau publicul. Au contat doar succesul, banii și femeile!”, a declarat acum Alin Oprea.

Alin Oprea s-a arătat indignat de denigrarea pe care i-a făcut-o fostul său coleg și a povestit cum a pornit proiectul Talisman:

Tavi nici măcar nu știa ce semnifică cuvântul Talisman. A trebuit să consulte dicționarul cănd i-am propus această titulatură, crezând că se referă la <taliban> (…) Piesele primului album Talisman 1997, inclusiv mega hit-ul <Talisman> au fost compuse de mine și cântate încă din 1993 cu trupele Sin, Compact și Sfinx Experience dar și solo”.

Alin Oprea a vorbit și despre cum s-a ajuns la neîncredere.

„În 1998, Tavi Colen se autoproclamă abuziv Președintele Fundației Culturale Talisman, organismul care gestiona toată activitatea trupei: contractele, banii și bunuri ale Formației Talisman, eu rămânând practic fară nici un drept patrimonial. Dacă până atunci eram ca doi frați, după acest moment, încrederea mea în Tavi Colen a dispărut, considerând acțiunea lui de a se autoproclama Președintele Fundației Talisman, drept TRĂDARE!”, a explicat solistul.

Alin a dezvăluit, în premieră, că Tavi ar fi recurs la un adevărat șantaj emoțional, punând o serie de condiții ca să nu părăsească trupa.

„Este adevărat că Tavi Colen a pus 3 condiții ca să nu plece de la Talisman, însă nu cele declarate de el în mod obsesiv prin media timp de 18 de ani. Condițiile lui au fost legate doar de bani și de putere. Acestea au fost:

  • Banii din concerte să se împartă preferențial în favoarea lui. El să ia jumatate din bani, iar cealaltă jumătate să se împartă între mine și ceilalți 4 membrii ai formației.
  • Tavi să aibă dreptul să cânte singur, fără Formația Talisman la evenimente, piesele din repertoriul trupei compuse de mine, asta implicând ca noi ceilalți să stăm acasă.
  • Toți banii încasați din Drepturi de Autor să se împartă egal între noi doi, chiar dacă doar eu eram compozitorul pieselor.

Niciuna dintre condițiile de mai sus nu i-au fost acceptate, iar Tavi a plecat din formație cu credința fermă că-l vom implora să revină și-i vom accepta condițiile. Spre surprinderea lui, am preferat să nu acceptăm acest șantaj emoțional și să continuăm fără el”, a mai declarat Alin Oprea.

error: Content is protected !!