Gabriel Mureșan, cunoscut în lumea fotbalului ca un mijlocaș defensiv tenace, a adunat un palmares impresionant de-a lungul carierei sale, cucerind nu mai puțin de nouă trofee în campionatul intern: trei titluri de campion, trei cupe și trei supercupe.
După 336 de meciuri jucate la nivel de club, Gabi Mureșan a decis să se retragă din fotbalul profesionist și să se dedice unei noi provocări: politica. De patru ani, el activează ca primar al localității Apold, situată la aproximativ 15 km de Sighișoara, orașul natal al lui Mureșan.
”Am intrat în administraţie pentru comuna mea, unde m-am stabilit. Am vrut să o schimb. De când sunt primat am devenit mai ocupat decât atunci când eram fotbalist”, spunea fostul fotbalist în urma cu câțiva ani. Acum, Gabi Mureșan a anunțat că va candida din nou pentru că are multe proiecte în derulare.
”Sunt primar, dar antrenor la 3200 de oameni acum. Se împlinesc 4 ani în septembrie, timpul trece. Candidez din nou, pentru că avem multe proiecte în derulare. Apold, județul Mureș. Lucrurile, zic eu, merg bine. Avem făcută o asfaltare, astăzi-mâine semnăm pentru gaz. Avem chiar și o pensiune frumoasă aici pentru turiști. Mai este încă una mai micuță, făcută pe fonduri europene.
Să știți că avem de pus o bază sportivă. Liga a 4-a, nu mai mult, pentru că este greu pentru o echipă mică ca noi. Întotdeauna vor fi și oameni nemulțumiți. Unde mă prezint, lumea mă privește cu totul altfel. Nu vorbesc la nivel de județ, ci de țară”, a spus fostul fundaș pentru Digisport.
Acesta a mărturisit pentru Prima Sport că problemele cu drumurile neasfaltate şi cu tinerii plecaţi la muncă în străinătate l-au făcut să ia decizia de a candida la alegerile locale. Acesta spune că nu s-a transformat într-un politician care promite marea cu sarea, ci că vrea să fie alături de cei peste 3000 de oameni ai comunei.
„Mult n-am dat pe el. Îi băiatu lu Mureşan, da, ce mă interesa pe mine că dădea cu piciorul în minge. Asta nu era problema mea. Problema mea era când o ajuns primar. Copilul acela tot ce o promis pentru satul ăsta Daia, o realizat. N-am gândit în viaţa vieţii mele că la şcoală va fi WC în instituţie, apă curentă”, a declarat o membră a comunităţii, fostă învăţătoare din satul Daia.