(Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș

Updated on aprilie 8, 2024 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 1

Pietroasa este un sat superb din judeţul Cluj, comuna Moldoveneşti care are o populaţie de doar 172 locuitori. Locul este cuprins de o liniște monumentală. Casele, ordonate și bine îngrijite, indică faptul că sunt locuite de oameni gospodari.

Mihai Hossu, un cunoscut  păstrător al tradițiilor pupulare, a vizitat recent satul și a rămas impresionat de el.

Satul Pietroasa tine de comuna Moldovenesti si e pozitionat la cativa kilometri in spatele Pietrei Secuiului, pe care poti ajunge intr-o drumetie lejera de o ora si jumatate. Marele lui avantaj este ca e ferit de traficul de tranzit, fiind asezat ca un apendice la drumul judetean Moldovenesti-Podeni.

In Pietroasa ajungi doar ca destinatie, nici un drum spre altceva nu trece pe acolo. Nu o sa gasiti mare lucru despre el cautand pe google, desi e la nici o ora de Cluj. Am fotografiat cateva locuri din sat cautand sa-i surprind linistea”, a transmis Mihai Hossu.

(Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 2 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 3 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 4 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 5 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 6 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 7 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 8 (Foto) Descoperă satul de basm din Cluj cu case ordonate și bine îngrijite. Se află la doar o oră de oraș 9

Piatra Secuiului
Piatra Secuiului, cunoscută și sub numele de Colții Trascăului, se înalță semeț la est de satul Rimetea din județul Alba, cucerind privirea vizitatorilor cu silueta sa impozantă. Acest masiv calcaros, parte a Munților Trascăului, atinge o altitudine de 1129 de metri, devenind un reper emblematic al zonei.

Istoria Pietrei Secuiului este strâns legată de satul Rimetea, așezat la poalele sale. Se spune că localitatea a primit numele de “Rimetea” de la cuvântul maghiar “Rime”, care înseamnă “răsunet”. Legenda spune că soarele răsare de două ori deasupra satului, din cauza formei specifice a muntelui, creând un efect de răsunet al luminii.

Masivul Piatra Secuiului oferă o multitudine de trasee montane pentru drumeții, cu diferite grade de dificultate. Traseul cel mai popular pornește din Rimetea și urcă pe marcajul cruce albastră, oferind priveliști spectaculoase asupra satului și a împrejurimilor.

Pe lângă drumeții, Piatra Secuiului este un loc ideal pentru practicarea sporturilor montane, precum alpinismul și speologia. Masivul găzduiește numeroase peșteri și crevase, oferind un teren ideal pentru cei pasionați de explorare.

error: Content is protected !!