Updated on aprilie 5, 2024
Vasile Ilea, un renumit pescar al Clujului, a reușit o nouă captură pe lacul Tarnița, unde are și o cabană și stă foarte mult timp pe an.
Fostul senator, actual om de afaceri, a capturat prada joi dimineața, un păstrăv de 106 cm, după mai multe ore de pescuit, scrie Apuseni Info.
”Este exemplar frumos și sper ca și alți pescari să se bucure de el. Cu siguranță mai sunt păstrăvi mari, urași, și de 1,6-1,7 metri. Trebuie doar răbdare și, sigur, fiecare pasiune bine făcută are și un secret”, a declarat Vasile Ilea.
Aceasta nu este prima captură impresionantă a pescarului. Anul trecut a prins un păstrăv uriaș de 97 cm.
„Am prins păstrăvul dimineața la 06.20. Cam 15-20 minute a durat drill-ul. Cu siguranță mai sunt păstrăvi uriași în Tarnița, Trebuie răbdare și …. <<să gândești ca un pește mare>>. Peștele a fost prins la circa 13-15 metri adâncime, pe mijlocul lacului, cu un minnow ryuki”.
Vasile Ilea a mai anunțat că pe Tarnița există cu siguranță păstrăvi de 2 metri: „Fără dar și poate DA. Nu am niciun dubiu și cu siguranță că pe Tarnița vom prinde cel mai mare păstrăv din Europa”, a declarat atunci omul de afaceri pentru Apuseni Info.
Există mai multe specii de pastrav, dintre care unele cresc semnificativ mai mari decât altele. Pastravul comun (Salmo trutta) și pastravul arc-en-ciel (Oncorhynchus mykiss) sunt două dintre cele mai cunoscute specii de pastrav, iar dimensiunile lor variază în funcție de habitat și de factorii genetici.
În general, pastravii de apă dulce cresc mai mari decât cei din apă sărată. Pastravii de lac sau râu pot ajunge la dimensiuni impresionante, cu excepția cazurilor în care factori precum poluarea, pierderea habitatului sau pescuitul excesiv le limitează dezvoltarea.
Pastravul comun poate atinge dimensiuni considerabile, cu exemplare care pot ajunge și la peste 1 metru în lungime, iar pastravul arc-en-ciel poate atinge dimensiuni similare în habitatul său natural.