Primarul din Brad și directorul Spitalului din Brad au dus steagul României pe „Acoperișul Africii”, la 5.895 metri

Updated on martie 8, 2024 Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunțat că alături de Ștefan Tiriteu, directorul Spitalului din Brad, au cucerit Vârful Uhuru, Kilimanjaro, Acoperișul Africii, înalt de 5.895 metri.

„Steagul României și al municipiului Brad a ajuns la 5895 metri pe Vârful Uhuru, Kilimanjaro, Acoperișul Africii! Steagul cu îndemnul ardelenesc “No, gata? No, hai!” a fost dus pe Acoperișul Africii de Cazacu Florin și Stefan Tiriteu, după o ascensiune care a durat 6 zile.

Deplasarea grupului format din 19 membri din România s-a făcut pe Ruta Machame, un traseu mai lung, ziua vârfului, 1 martie 2024, începută la ora 2 noaptea, fiind extrem de epuizantă. Lipsa oxigenului la altitudine și starea vremii sunt cele mai importante aspecte care influentează major o asemenea ascensiune extremă.

În momentele grele de pe parcursul expediției, suportul psihic oferit de membrii grupului a fost foarte important și a generat succesul întregii acțiuni!”, a transmis primarul Florin Cazacu.

Primarul din Brad și directorul Spitalului din Brad au dus steagul României pe „Acoperișul Africii”, la 5.895 metri 1

Vârful Uhuru este cel mai înalt punct al muntelui Kilimanjaro din Tanzania, cu o altitudine de 5.895 de metri, fiind, totodată, cel mai înalt vârf al Africii și al vulcanilor. Acest vârf se află pe muntele Kibo, care constituie una dintre cele trei formațiuni vulcanice ale Kilimanjaro.

Uhuru Peak este recunoscut internațional și face parte din cele 7 Summituri, reprezentând vârful african al acestui circuit.

Expediții organizate oferă oportunitatea turiștilor de a atinge acest vârf, având în vedere perioadele favorabile pentru ascensiune, cum ar fi între 9-21 august 2024

 

error: Content is protected !!