(Video) S-au pus bine pe treabă! 68 de kilometri de centuri se află în lucru în Bihor: Fiecare oraș va avea centură de ocolire

Updated on martie 6, 2024 (Video) S-au pus bine pe treabă! 68 de kilometri de centuri se află în lucru în Bihor: Fiecare oraș va avea centură de ocolire 1

Ilie Bolojan se ambiționează să facă din Bihor județul nr. 1 la nivel de infrastructură. Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km. Planul este ca fiecare oraș din Bihor să aibă o centură ocolitoare.

În prezent, în județul Bihor se lucrează pe următoarele centuri:
Centura Aleșd – 5,8 km
Centura Beiuș – 9,3 km
Centura Sântandrei – 5 km
Centura Nojorid – 8,4 km

Centura Sânmartin – 8 km
Centura Oșorhei – 5,8 km
Centura Biharia – 8,7 km
Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.

Centura Nojorid | Stadiul lucrărilor: 70%
Constructorii montează podețele metalice în zona cartierului Grigorescu, de unde pornește traseul centurii. Se lucrează și la pista de biciclete paralelă cu drumul.
Săptămâna viitoare va începe amenajarea primului sens giratoriu de pe traseu, la intersecția centurii cu Drumul Național 79 și drumul către Livada. Din a doua parte a lunii martie se va amenaja sensul giratoriu din centrul localității Nojorid.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor: ”Cele două girații vor conecta noul drum ocolitor cu drumul național Oradea-Arad în zona comunei Nojorid. După ce toate lucrările pregătitoare vor fi gata, din luna aprilie se va trece la ultima fază: se va turna și ultimul strat de asfalt pe toată lungimea centurii, se vor realiza marcajele și semnalizarea. În luna iunie, noul drum ocolitor va fi deschis traficului. Cei care vin dinspre Salonta și cei din Nojorid vor avea o nouă cale de acces spre Oradea.”

Drumul de legătură între Oradea și Nojorid are o lungime totală de 8,3 km, fiind prevăzut cu pistă de biciclete cu o lățime de 2,5 metri. Centura propriu-zisă, de la Oradea la Apateu, are o lungime de 5 km.
Traseul cuprinde două bretele de legătură cu DN 79, una la intersecția cu drumul comunal care duce spre Livada, în lungime de peste 1,6 km, și alta spre centrul comunei Nojorid.

SE MONTEAZĂ ULTIMELE GRINZI PE CENTURA SÂNMARTIN
„Ieri a fost dezafectat ultimul stâlp de înaltă tensiune situat pe amplasamentul pasajului suprateran aflat în construcție la intersecția dintre centura Oradea și varianta ocolitoare (centura) Sânmartin. S-au creat astfel condițiile pentru montarea grinzilor pe ultima deschidere a acestui pasaj. S-au montat două grinzi în cursul dimineții. Până la sfârșitul zilei se vor monta și ultimele două grinzi.

Cu acestea se încheie montarea tuturor grinzilor pe cele două pasaje ale acestei centuri. La pasajul suprateran de peste drumul comunal spre stațiunea Băile 1 Mai lucrările sunt mai avansate, fiind turnată și placa de suprabetonare. În săptămânile următoare se vor realiza toate armăturile și la pasajul de peste centura Oradea, urmând să fie turnată placa de suprabetonare și realizată hidroizolația.

Cu montarea tuturor grinzilor se intră în ultima etapă a lucrărilor: turnarea stratului de asfalt, montarea balustradelor de protecție, semnalizarea și marcajele. În luna mai va fi deschisă circulația pe varianta ocolitoare Sânmartin. Mulțumesc constructorilor și echipei de proiect pentru avansul lucrărilor.

Le cer scuze tuturor celor care tranzitează centura Oradea în zona pasajului pentru inconveniențele generate de lucrările de construcție. Din primăvară circulația prin Sânmartin se va face mai fluent, centura urmând să preia o parte din trafic. Vor fi câștigati cei care vin dinspre Beiuș, dar și localnicii din Sânmartin și Cordău. În plus, cei care locuiesc în zona Haieu – Betfia vor avea o ieșire suplimentară spre Oradea”, a transmis Ilie Bolojan.

@cluj.1 68 de km de centuri în lucru în Bihor #bihor #centura #centuraalesd #centurabeius #centuraosorhei #centurasanmartin #centuranojorid #iliebolojan #oradea ♬ original sound – Cluj 1

error: Content is protected !!