Ce este „fasting-ul” sau postul intermitent, noua metodă de slăbit. O influenceriță din Cluj și un medic explică efectele

Updated on februarie 1, 2024 Fastingul sau postul intermitent, și uneori chiar postul negru, a adus o revoluție în lumea dietelor. Personalități publice, politicieni sau oameni de rând au adoptat această metodă de pierdere în greutate, cu toate acestea, puțini au căutat consultul medical în prealabil. În absența respectării unor reguli specifice, organismul poate suferi pierderi semnificative de vitamine, dificil de recuperat. În plus, există riscul afectării grave a organelor vitale.

Postul intermitent presupune consumul neîngrădit de alimente într-un anumit interval orar, urmat de absența totală a meselor pentru restul zilei. Cel mai cunoscut este modelul 16 cu 8.

Ce este "fasting-ul" sau postul intermitent, noua metodă de slăbit. O influenceriță din Cluj și un medic explică efectele 1

Carmen Grebenişan, influencer: ”Experiență postului intermitent la mine continuă. Am activat această zonă pe care nu am crezut că pot să o duc. De 6 luni în care am ținut post intermitent aproape în fiecare zi. Am scăzut în jur de 3-4 kilograme, dar în același timp am făcut și sport așa că masa musculară a crescut și s-a echilibrat”.

Mihail Pautov, medic chirurg: ”Beneficii cardiovasculare, beneficii ca şi longevitate, prelungirea speranţei de viaţă, beneficii cognitive, beneficii în reducerea risculului de prediabet şi diabet”.

Mihail Pautov, medic chirurg: ”Corpul tău nemaiavând nutrienţi din tractul tău digestiv, începe să caute acei nutrienţi în corp. Sunt nişte efecte demonstrate, apar acele autofage în celule care încep să cureţe efectiv celula de nişte resturi”.

În ultimii ani, postul intermitent a fost adoptat de oameni politici sau vedete din ţară şi străinătate. Damian Draghici spune a reuşit un post negru de 9 zile.

Ruxandra Pleşea, nutriţionist: ”Această lipsă se manifestă fizic în scăderea de sodiu, de potasiu, de potasiu poate duce la aritmii cardiace care pot fi fatale, poate duce la crampe musculare, la greață, la stare alterată”.

Compensarea pierderii electroliților poate fi realizată prin administrarea de suplimente de magneziu, sodiu și potasiu, disponibile în farmacii. Cel mai bine este să consultaţi medicul înainte de a adopta un astfel de regim drastic.

Advertisements
error: Content is protected !!