Două bătrâne, spulberate mortal de un autoturism. Șoferul venea de la o înmormântare, iar femeile de la un priveghi

Updated on ianuarie 30, 2024 Două femei, cu vârste de 73, respectiv 77 de ani, au fost accidentate mortal, luni seara, fiind acroşate de un autoturism în timp ce se deplasau pe jos, pe drumul naţional DN 79, în localitatea Gepiu, din județul Bihor.

“Luni, 29 ianuarie a.c., la ora 18,46, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, pe DN 79, în localitatea Gepiu, judeţul Bihor, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier, în cadrul căruia un autoturism ar fi acroşat doi pietoni”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa, citată de observatornews.ro.

Două bătrâne, spulberate mortal de un autoturism. Șoferul venea de la o înmormântare, iar femeile de la un priveghi 1

În urma accidentului rutier, cele două femei au suferit leziuni, iar personalul medical sosit la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare pentru amândouă.

Una dintre victime și-a pierdut viața imediat după impact, iar cealaltă femeie la 15 minute după incident.

“Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul celor doi pietoni, respectiv două femei, de 73 şi 77 de ani, ambele din localitatea Gepiu judeţul Bihor”, a precizat reprezentantul Poliţiei Bihor.

Conform bihorjust.ro, șoferul care l-a spulberat pe cele două femei venea de la o înmormântare din Germania, iar victimele se întorceau de la un priveghi

Martor: Avem un mort aici la capelă. Şi au venit femeile să treacă pe trecerea de pietoni, acolo sunt baticurile, alea două, baticurile de la femei. Una a fost aici. Undeva la 50 de metri. Cam aşa, pe una, pe una. 20 de metri. 

Localnicii dau vina pe un panou aflat pe marginea drumului, care reduce vizibilitatea șoferilor. Din această cauză, șoferul nu le-ar fi observat deloc pe femei, deoarece pe carosabil nu sunt urme de frânare.

„Din primele investigații efectuate de polițiștii rutieri din Salonta, la fața locului, s-a constatat că, în jurul orei 18.46, un bărbat de 70 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.79, în localitatea Gepiu, județul Bihor, pe direcția Salonta – Oradea, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi acordat prioritate de trecere și ar fi accidentat o femeie de 77 de ani și o alta de 73 de ani, ambele localnice, care s-ar fi angajat în traversarea drumului național pe marcajul pentru pietoni, semnalizat corespunzător”, a transmis poliția

Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

error: Content is protected !!