Updated on ianuarie 29, 2024 Jeremy Clarkson a declarat că simte că a făcut „tot ce poți face cu o mașină” alături de Hammond și May, prezentatorii cu care a început să lucreze la BBC pentru emisiunea Top Gear.
„Am condus mașini la înălțimi mai mari decât oricine altcineva și mai la nord decât oricine altcineva. Am făcut tot ce poți face cu o mașină. Când aveam ședințe pentru a discuta ce să facem în continuare oamenii pur și simplu ridicau din umeri”, a afirmat el.
El a mai relatat că James May crede că, dimpotrivă, „nu a existat niciodată o perioadă mai interesantă” pentru domeniul auto. „Probabil are dreptate dar eu nu cred că iese o emisiune TV interesantă din asta”, a explicat Clarkson.
„O mașină electrică nu este cu nimic diferită de o ladă frigorifică sau un cuptor cu microunde. Nu există farmec sau entuziasm”, a conchis el în stilul caracteristic, conform Hotnews.
Românii conduc printre cele mai vechi mașini din Europa
Românii conduc printre cele mai vechi mașini din Europa, cu o vechime medie de 16 ani. Mulți dintre șoferi spun că și-ar dori mașini noi, însă din cauza veniturilor mici nu și le pot permite. Alții spun că nu au încredere în mașinile noi și le preferă pe cele la mâna a doua și pentru că prețurile acestora sunt mai mici.
Bucureștiul are cel mai tânăr parc auto, iar la polul opus se află județul Mehedinți, cu o vechime medie a autoturismelor de 19 ani. Flota de mașini a țării noastre are o vechime medie de 16 ani, comparativ cu media europeană, care este de 12 ani. Specialiștii în conducere spun că mașinile mai noi vin și cu sisteme extrem de importante pentru siguranța în trafic, în contextul în care România încă este fruntașă în topul european al accidentelor mortale de pe șosele, scrie Digi 24.
Sorin Ene – specialist conducere defensivă: „Sistemul de iluminare, deci farurile, tehnologia led și tot ceea ce înseamnă iluminat, aceste faruri care iluminează carosabilul extraordinar de bine, mare atenție, în multe condiții, cu atât mai mult pe ceață, vizibilitate redusă, ba mai mult, neprovocând neplăceri pentru cei din față.”
La Cluj Arena vor fi instalate 10 staţii de reîncărcare pentru maşini electrice
La Cluj Arena vor fi instalate 10 staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, fiind create 20 de puncte de reîncărcare şi 20 de locuri de parcare. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane lei, informează Consiliul Judeţean Cluj.
”La Cluj Arena urmează să fie instalate 10 staţii de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare şi un număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei staţii va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, şi 97 kW, pentru două staţii, rezultând un total de 770 kW”, anunta Consiliul Judetean Cluj.
Valoarea totală a proiectului este de 2.564.831 lei, cu TVA inclusă
”Consiliul Judeţean Cluj şi Administraţia Fondului pentru Mediu au semnat contractul de finanţare a proiectului: Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”, anunta CJ Cluj.
”Ma bucur ca putem oferi aceste noi facilitati intr-o locatie extrem de accesibila cum este stadionul nostrum. Aceasta investitie va avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii clujenilor dar si in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator. Vom face astfel, si mai accesibila infrastructura necesara masinilor electrice si vom contribui in plus la promovarea utilizarii mijloacelor de transport ecologice”, spune Alin Tise, presedintele. Consiliului Judetean Cluj.