Updated on octombrie 31, 2023 Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Cluj a fost prins cu droguri la examenul auto. Când i-a înmânat buletinul polițistului, tânărul i-a dat din greșeală și pungulița cu praf alb.
Totul s-a întâmplat ieri dimineață, în timp ce tânărul în vârstă de 20 de ani susținea proba de condus a examenului pentru obținerea permisului categoria C, informează observatornews.ro.
Imediat după ce a urcat în camion, polițistul examinator i-a cerut acestuia buletinul, pentru a se identifica. Numai că din buzunarul interior al gecii, băiatul a scos, odată cu buletinul, și o punguliță cu un praf alb, pe care, din greșeală, i-a înmânat-o polițistului.
Examinatorul și-a dat seama că ceva nu este în regulă, a oprit proba și și-a chemat în sprijin colegii de la Rutieră.
Primul lucru pe care l-au făcut agenții a fost să-l testeze cu aparatul drugtest care, evident, a ieșit pozitiv. Proba de praf alb a fost ridicată de polițiști și dusă la analiză, iar tânărul a fost dus la IML pentru a i se recolta și probe de sânge.
I s-a întocmit dosar penal și va ajunge mâna celor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO).
Titi Aur, fost pilot de raliuri: Când urci drogat la volan și omori oameni, mașina devine armă. Iar arma se confiscă
Guvernul nu înțelege că România are o problemă națională și că se moare pe șosele. „Sânge pe șosea” a devenit un fenomen față de care autoritățile din România nu iau nicio decizie, spune la #10întrebări specialistul în conducere defensivă Titi Aur.
Fost pilot și fondator al unei școli de conducere auto defensivă, Titi Aur spune pentru Europa Liberă că niciun guvern român de după 1989 nu a conștientizat gravitatea fenomenului care face astăzi ravagii pe șoselele din România, numit generic „sânge pe șosea”.
El spune că s-au conceput strategii naționale fără deznodământ, iar puținele legi relevante nu au fost puse în practică nici până astăzi.
„Guvernul ar trebui să înțeleagă că avem o problemă națională și că murim”, spune Titi Aur.
Rata deceselor cauzate de accidente rutiere este în România de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.
Titi Aur pledează pentru educație și coerciție, ca măsuri combinate, care să fie aplicate printr-o schimbare a legislației și a paradigmei, iar schimbarea să vină de la cel mai înalt nivel al statului.