Cluj. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis cel mai mare și modern laborator din Transilvania. „Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj”

Updated on mai 31, 2023 Cluj. 3 milioane de euro. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis cel mai mare și modern laborator din Transilvania. „Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță că a deschis la Cluj cel mai mare și modern laborator din Transilvania, o investiție de peste 3 milioane euro. În Cluj-Napoca, REGINA MARIA deține 2 laboratoare și 14 puncte de recoltare. Compania a investit până acum aproximativ 25 milioane euro în Cluj.

Inaugurăm o nouă investiţie majoră dintre cele planificate pentru acest an, într-o regiune strategică pentru noi. Suntem prezenţi în Ardeal din 2008, iar Cluj este cel mai important pol regional de dezvoltare Regina Maria. Era firesc să deschidem aici cel mai mare laborator din ţară, după cel din Bucureşti, la acelaşi nivel tehnologic şi cu aceeaşi pregătire profesională înaltă.

Cluj. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis cel mai mare și modern laborator din Transilvania. „Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj” 1

Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj, mai mult de jumătate din suma alocată pentru dezvoltarea sistemului medical din Transilvania, care depăşeşte 40 de milioane de euro.” a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria, conform Ziarul Financiar.

Ce aduce nou pe piață Laboratorul din Cluj este digitalizarea serviciilor de laborator, prin implementarea atât a telepatologiei, cât și a unei proceduri de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor.

Vorbim despre un sistem deja utilizat în Laboratorul Central din București, ce urmează să fie implementat cât de curând și în noul laborator din Cluj”, completează Olimpia Enache, potrivit cluj24.ro.

Telepatologia este o ramură a telemedicinei care permite transferul de imagini microscopice ale țesuturilor și informații asociate acestora între medicii specialiști implicați în îngrijirea unei persoane.

Astfel, diagnosticul și conduita terapeutică adecvată pacientului se stabilesc rapid și precis.Există diferite soluții tehnice de realizare a telepatologiei, iar în cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA se utilizează cele mai avansate și moderne sisteme, care transmit informațiile în timp real.

Cluj. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis cel mai mare și modern laborator din Transilvania. „Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj” 2

Inteligența artificială
Laboratoarele REGINA MARIA au integrat în sistemul de management al calității utilizarea inteligenței artificiale, având în rețea primul și singurul laborator din țară care, în urma auditării specialiștilor, a primit aviz favorabil.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, specialiștii din laborator au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor. Introducerea inteligenței artificiale are multiple beneficii pentru pacienți, oferind garanția unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize.

error: Content is protected !!