O polițistă din Arad a fost salvată în ultimul moment de medicii din Cluj: „Am dat telefoane la Arad, unde am discutat cu mai mulți medici. Mi-au spus să mă pregătesc de înmormântare”

Updated on mai 5, 2023 Lorena Radu, polițistă din Arad, fost purtător de cuvânt al IPJ Arad, a trecut prin momente greu de imaginat.

Polițista, care în prezent ocupă funcția de șef de schimb în biroul rutier al Poliției Municipiului Arad, a ajuns în stare critică la Institutul Gastroenterologic din Cluj, după ce a fost internată aproape o săptămână la Secția de Gastroenterologie din Arad, de unde a fost externată în „stare bună“, dându-i-se asigurări că „totul este absolut în regulă“, scrie glsa.ro.

O polițistă din Arad a fost salvată în ultimul moment de medicii din Cluj: „Am dat telefoane la Arad, unde am discutat cu mai mulți medici. Mi-au spus să mă pregătesc de înmormântare” 1

„După o zi de durere de burtă, Lorena s-a făcut galben-verzuie la față. Ne-am dus la medicul de familie, care ne-a spus că în starea în care se află trebuie să ajungă de urgență la spital. Era în data de 9 martie, iar în jurul orei 22.30, după investigații și analize la UPU, soția mea a ajuns pe salon. Personalul medical a constatat că era blocat canalul coledoc de o pietricică ce a plecat de la fiere“, spune Daniel Gheorghe, soțul Lorenei.

„Vineri dimineață, pe la orele 09.00 – 10.00, Lorena a vomitat foarte tare. Fiind într-o stare atât de gravă, a apăsat butonul de panică. Timp de 20 de minute nu a venit nimeni să vadă ce se petrece! Nici medicul ei, la care a fost repartizată, nici medicul de gardă! A venit o asistentă, repet, după 20 de minute, care a curățat și a mutat-o în alt salon.

De vineri până marți, starea polițistei nu s-a îmbunătățit deloc, în ciuda tratamentului pe care îl lua în spital. „Deși era o situație de urgență, nu s-a efectuat niciun RMN până luni. La Cluj, ni s-a spus că semnul instalării pancreatitei a fost atunci când a vomitat, adică în chiar a două zi de internare. Iar RMN-ul i s-a făcut de abia luni. Mai mult, cei de la Cluj ne-au spus că analizele de pancreas, fiere și ficat ar fi trebuit să fie făcute zilnic, ceea ce la Cluj s-a și întâmplat, însă la Arad nu s-a făcut în șase zile!“, mai spune Daniel Gheorghe.

„S-a uitat pe biletul de externare și a rămas consternată de ceea ce scria acolo. Starea soției mele contrasta puternic cu biletul emis cu o zi înainte. Un doctor excepțional, doamna Berzacovici a făcut tot posibilul pentru a o ajuta pe Lorena. L-a sunat pe doctorul Ciurdariu, un alt profesionist excepțional, care cu un fler de-a dreptul divin ne-a spus: «În seara asta trebuie să ajungeți la Cluj, altfel soția dumneavoastră moare!».

Am plecat imediat la Cluj, iar cu o 100 de kilometri înainte să ajungem, soția mea a intrat în stare de inconștiență. O scuturam efectiv din 30 în 30 de secunde să «o țin în viață». Cu un ultim efort, când am intrat în Cluj, având în vedere că este polițistă, Lorena mi-a spus că dacă văd un echipaj al poliției să îi rog pe colegii ei din Cluj să ne conducă cu girofarul până la spital. Nici nu a terminat de rostit cuvintele, că ne-a apărut în față un echipaj, care ne-a și condus spre spital.

Nici în cele mai negre coșmaruri, Daniel Gheorghe nu credea că va auzi vreodată ce i s-a spus la Cluj: „Starea soției dumneavoastră este extrem de gravă. Nu știm ce se va întâmpla peste noapte. Căutați-vă un loc de cazare, însă doar pentru o noapte…“, au fost cuvintele medicilor, care au străpuns liniștea soțului până în cele mai adânci unghere ale sufletului.

„Noaptea, la ora 04.00, mi s-au trimis analizele soției. Pancreasul, care are valori normale între 28 și 100, era de 1.300! Ficatul, care are o valoare maximă de 35, la Lorena era de 1.000!

Am dat telefoane la Arad, unde am discutat cu mai mulți medici. Mi-au spus că rezultatele analizelor sunt de cancer pancreatic în fază finală și să mă pregătesc de înmormântare. Au fost cele mai groaznice momente pe care le-am putut trăi vreodată“, a mărturisit soțul Lorenei.

De miercuri până luni, medicii au încercat să îi regenereze ficatul. Pentru a putea intra în operație, era nevoie ca ficatul ei intoxicat să se regenereze. A doua zi, joi, medicii au constatat că toate pietrele au spulberat pancreasul Lorenei, iar fierea a rămas învăluită în nămol.

Marți trebuia să aibă loc operația, însă ficatul Lorenei nu se regenera după cum sperau medicii.

„Miercuri am fost martorii unui miracol! După o săptămână de tratament și îngrijire ireproșabilă a medicilor din Cluj, după ce ne-am rugat cu toții pentru salvarea Lorenei, fierea era curățată și nu mai era nevoie de intervenție chirurgicală.

Am fost la control după șase săptămâni, drumul până la vindecare e lung, dar lucrurile decurg normal“, spune soțul Lorenei.

error: Content is protected !!