Ce e în sticluța din care Dan Petrescu bea în fiecare meci. Bogdan Mara: „I-l face femeia de la bucătărie care știe exact ce îi trebuie”

Updated on decembrie 17, 2022 Joi seară, pe Național Arena, Dan Petrescu a apărut în imaginile TV în mai multe rânduri bând dintr-o sticlă de plastic în care se afla un lichid colorat.

Reporterii Gazetei l-au întrebat pe Bogdan Mara – directorul sportiv de la CFR și tatăl a doi gemeni botezați de Petrescu – ce se află în misteriosul recipient de jumătate de litru.

Ce e în sticluța din care Dan Petrescu bea în fiecare meci. Bogdan Mara: „I-l face femeia de la bucătărie care știe exact ce îi trebuie” 1

„Dan are probleme cu stomacul și are un ceai, cred că e de mușețel. Îl ia pentru stomac, îi calmează stomacul. Dar nu bea mereu ceaiul ăla. E un ceai de tei sau de mușețel pentru stomac”.

O sursă din club a explicat în detaliu cum își procură Petrescu poțiunea vindecătoare:

„Când jucăm acasă, în sticlă e sigur ceai de mușețel pentru că i-l face femeia de la bucătărie care știe exact ce îi trebuie. Când mergem în deplasare, nu își ia ceai la el și le cere celor de la hotelul unde se cazează echipa. Doar că pe la hoteluri nu au întotdeauna ceai de mușețel. Îi fac ceai de tei sau orice ceai consideră ei că e bun pentru stomac”.

Ceai de musetel (ceai de Romanita)

Beneficiile ceaiului de musetel au fost observate inca din perioada antica, fiind mentionate pentru prima data in zona Egiptului. De asemenea, musetelul a fost folosit foarte mult si in Grecia Antica, fiind mentionat inclusiv de catre Galenus si Hipocrate. Ceai de musetel se folosea inca din perioada aceea pentru a ameliora simptomele generate de anumite tulburari digestive sau probleme reumatice. In timp, ceaiul de musetel a dovedit ca are proprietati care pot sa amelioreze unele afectiuni ale pielii si iritatiile, scrie catena.ro.

Indiferent de forma sub care este administrat, musetelul este folosit cu succes in ameliorarea simptomelor provocate de diverse afectiuni, de la ulcer si indigestie, pana la hemoroizi, anxietate sau probleme digestive.

Ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular
In ceaiul de musetel exista o mare cantitate de antioxidanti, flavonoizi, care si-au demonstrat eficienta in scaderea tensiunii arteriale si in mentinerea unui nivel normal al colesterolului.

In unele situatii, reduce si incetineste efectele ostoporozei
Osteoporoza este definita de pierderea densitatii osoase ca urmare a procesului natural de imbatranire, fiind o problema de sanatate care creste riscul de producere a fracturilor. Exista studii recente care au demonstrat ca ceaiul de musetel poate sa aiba un efect antiestrogenic si ca poate sa favorizeze astfel cresterea densitatii osoase.

Imbunatateste sanatatea sistemului digestiv
In afara de faptul ca ceaiul de musetel are un efect benefic asupra digestiei, este de ajutor si in scaderea riscului de aparitie a tulburarilor gastrointestinale. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, ceaiul de musetel este eficient pentru ameliorarea crampelor si a diareei. Exista si studii care au demonstrat ca ceaiul de musetel poate sa inhibe acididatea din stomac si bacteriile care pot sa provoace ulcerul stomacal.

Este eficient impotriva insomniei
Apigeninul este un antioxidant pe care il contine ceaiul de musetel si care are un efect calmant, ajutandu-va sa va odihniti. Studii efectuate recent au aratat ca antioxidantul ajunge la receptori din creier, reducand astfel starea de anxietate si permitandu-va sa dormiti mai bine. Pentru ca efectul sa fie cel dorit, este recomandat sa mentineti prima cura de aproximativ o saptamana si jumatate.

error: Content is protected !!