Bosch pregătește 125 de elevi pentru fabricile din Cluj. Programul Şcoală Duală

Updated on mai 13, 2022 În noul an şcolar 2021-2022, Bosch pune la dispoziţia elevilor 125 de locuri în programul Şcoală Duală. Programul reprezintă o alternativă la învăţământul profesional clasic, adresându-se absolvenţilor de clasa a VIII-a şi derulându-se pe parcursul a trei ani.

Programul presupune îmbinarea aspectelor teoretice cu abilităţile şi cunoştinţele practice, dobândite sub îndrumarea trainerilor specializaţi, elevii calificându-se ca tehnicieni în domenii precum electromecanică, electronică, electrică sau mecanică.

Bosch pregătește 125 de elevi pentru fabricile din Cluj. Programul Şcoală Duală 1

Grupul Bosch în România colaborează cu şcolile locale din 2013, dezvoltând parteneriate cu licee din judeţele Cluj şi Alba, precum Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior”, Colegiul Tehnic Energetic în Cluj-Napoca şi Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” în Blaj şi, de anul acesta, Liceul Tehnologic Ocna Mureş.

De la deschiderea programului, mai mult de 500 de elevi s-au pregătit pentru meseria de tehnicianîn electromecanică şi electronică în cadrul unităţilor de producţie Bosch din Blaj şi Cluj, informează Ziarul Financiar.

Pe lângă oferta educaţională şi creşterea numărului de calificări la Blaj, prin adăgarea calificării de operator maşini cu comandă numerică, anul şcolar 2022-2023 aduce un nou partener educaţional Şcolii Duale din judeţul Alba, Liceul Tehnologic din Ocna Mureş. De asemenea, fabrica din Cluj îşi extinde parteneriatul alături de “Colegiul de Comunicaţii Augustin Maior”, integrând un nou profil de electronică.

Mai mult, centrul din Cluj îşi propune în 2022 să obţină certificarea AHK B ce confirmă îndeplinirea a 50 de procente din curricula germană.

error: Content is protected !!