Updated on februarie 3, 2022 Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre proiectul stațiunii montane Vlădeasa. Autoritățile județene vor să amenajeze o stațiune montană de top cu 50 de kilometri de pârtii.
„Amenajarea respectivă se află în partea de nord a Munților Apuseni, pe versantul estic, la altitudini de 1.100-1.700 de metri, culminând cu Vârful Vlădeasa, de 1.836 de metri. Prin acest studiu de oportunitate, ne dorim să facem 50 de kilometri de pârtii de schi și 25 de kilometri de instalații pentru pârtii.
Este un studiu de dezvoltare mai vechi pe care noi îl avem la Consiliul Județean Cluj. El privește realizarea mai multor instalații de transport, fie că vorbim de o telegondolă de la Rogojel spre cabana Vlădeasa, fie că vorbim de două telescaune care pornesc de jos, de la 1.700 de metri, sau de cele trei teleschiuri care sunt prinse în acest studiu de dezvoltare.
De asemenea, în acest studiu se propune o telecabină care să lege Vlădeasa de celălalt versant, de stațiunea Floroiu, la capătul Văii Drăganului, limită cu județul Bihor. Cu alte cuvinte, acest studiu este de bun augur pentru noi, Consiliul județean, dar și pentru Primăria Săcueiu.
Intenționăm să intrăm parteneri cu primăria din Săcuieu și și să găsim sursele de finanțare. Consiliul Județean Cluj este dispus să investească bani din bugetul propriu pentru că, în mod evident, Primăria din Săcuieu nu deține resurse pentru a realiza acest proiect.
Pentru noi, e o prioritate. E o zonă în care avem șase luni de zăpadă pe an. Adică avem cea mai bună zonă de schiat din județul Cluj. Ne dorim să punem împreună bani de la Primărie, de la Consiliul Județean Cluj și de din fonduri europene.
Vrem ca această stațiune să devină emblematică nu numai pentru județul Cluj, ci pentru întreaga Românie. Este o investiție de peste 100 de milioane de euro care se poate face etapizat. Nu avem un orizont de timp pentru realizarea proiectului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, citat de Media9.ro.
Proiectul presupune și consolidarea infrastructurii rutiere din zonă, respectiv apariția de noi hoteluri și restaurante.