Dezvoltare. Clujul primește 100 de milioane de lei, bani europeni, pentru reabilitarea reţelei de apă

Updated on noiembrie 25, 2021 Compania de Apă “Someş” SA beneficiază de o finanţare de aproape 100.000.000 de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea reţelei de apă din Cluj-Napoca, iar în acest sens a publicat pe SEAP anunţul pentru achiziţionarea lucrărilor de execuţie, potrivit Agerpres.

100.000.000 de lei, bani europeni, pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Cluj-Napoca. Compania de Apă ‘Someş’ S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean deţine calitatea de acţionar majoritar, a publicat în S.E.A.P (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare de pe raza municipiului Cluj-Napoca. (…) Valoarea totală estimată a acestui contract este de 99.437.007 lei, banii nerambursabili fiind asiguraţi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul proiectului în valoare de 355,6 milioane câştigat de Consiliul Judeţean Cluj şi Compania de Apă ‘Someş’ S.A.“, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Dezvoltare. Clujul primește 100 de milioane de lei, bani europeni, pentru reabilitarea reţelei de apă 1

Conform sursei citate, lucrările din cadrul proiectului sunt structurate pe cele două componente principale, alimentare cu apă şi canalizare.

În ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu apă, lucrările vizează, în principal, înlocuirea actualelor reţele pe o lungime cumulată de 20.000 de metri. Noile conducte vor fi realizate din fontă ductilă, un material extrem de solid, similar oţelului, cu o durată de viaţă estimată de circa 100 de ani. Totodată, vor mai fi înlocuite conductele de branşament învechite, vor fi reabilitate căminele de vane şi de branşament, vor fi montaţi hidranţi subterani, etc“, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în privinţa reţelei de transport a apei uzate, contractul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din Cluj-Napoca pe o lungime de aproximativ 3.500 de metri, reabilitarea canalelor colectoare aferente canalizării, pe o lungime de 21.500 de metri, precum şi modernizarea căminelor de vizitare şi cele de racord.

Continuăm să investim masiv în infrastructura de apă şi canalizare a celui mai important oraş al Transilvaniei întrucât ne dorim ca locuitorii municipiului Cluj-Napoca să beneficieze de cele mai bune servicii de utilităţi publice, la standarde europene“, a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

error: Content is protected !!