Paula Rusu: „Bolojan, premier. Boc, președinte!” Doi ardeleni care pot reforma administrația din România

Updated on iunie 20, 2021 Clujul și Oradea sunt vedetele României. De ce să nu dea președintele și premierul? Emil Boc aduce Regionalizarea, Ilie Bolojan un mod eficient de a cheltui banul public.  Doi ardeleni care pot reforma administrația.

Jurnalista Paula Rusu:Bolojan, dupa ce a dat afara jumatate dintre bugetarii din CJ: „Cu 20 de angajati facem exact aceleasi lucruri pe care le faceam cu 80. Am facut economii de 6 milioane euro doar intr-un an”

Paula Rusu: „Bolojan, premier. Boc, președinte!” Doi ardeleni care pot reforma administrația din România 1

Las și eu asta aici pentru alegerile din 2024 ca sa îmi aducă aminte reteaua:
Bolojan, premier. Boc, președinte!

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat ca sistemul public din Romania este supraincarcat cu personal, astfel ca pierderile sunt foarte mari. El a dat exemplu institutia pe care o conduce si a subliniat ca in urma reorganizarii s-au economisit 6 milioane de euro in numai un an.

”Ce am facut, practic, cu jumatate din angajatii de la Consiliul Judetean, s-a dovedit ca nu s-a intamplat nimic la Consiliu, dimpotriva, am angajat alte proiecte, am inceput alte lucrari. Se poate face si cu jumatate din oameni.

Efectul este ca economia doar la 80 de angajati care nu mai sunt a fost de 1.200.000 de euro intr-un singur an de zile, ceea ce inseamna intr-o localitate din judetul Bihor, un pod peste Crisul Repede, in Bulz se termina anul acesta un pod care nu ar fi putut fi finantat, daca nu am fi avut acesti bani”, a declarat Bolojan.

Ilie Bolojan a precizat ca 6 milioane de euro este economia intr-un singur an, la CJ Bihor, dupa ce s-au facut reduceri de personal.

”Doar la nivelul CJ Bihor, in cursul acestui an, economiile la salarii, prin aceste reorganizari, inseamna 6 milioane de euro. Faceti niste multiplicari, daca s-ar face asta in multe locuri si ati vedea cate sume de bani pot fi eliberate pentru investitii pe care le vad cetatenii nostri”, a declarat Bolojan.

Emil Boc, despre Regionalizare:
Totuși, sunt convins că se va face odată. Suntem singura țară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a țării. Noi încă ne conducem după legea lui Ceaușescu din 1968, adică centralism plin democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european.

Regionalizarea dă putere regiunilor. Una e să ai un avion cu un motor, și alta e să ai un avion cu cel puțin patru motoare. Acum totul trece printr-un filtru central de la București. Orice proiect avem, trebuie să mergem cu el la centru, indiferent că este o școală sau altceva.

Dacă s-ar întâmpla asta, s-ar desființa foarte multe structuri. De la 46 de județe, cu tot cu sectoarele Bucureștiului, să ajungi la 16 sau la 12, dispar două treimi. <>”, a intervenit moderatorul. „Asta e problema”, a punctat şi edilul. „Un alt avantaj este tocmai destituirea relaţiilor clientelare construite timp de 55 de aniÎn județe s-au perpetuat multe lucruri. Dacă le-ai sparge în bucăți, ai avea șansa să renaști administrativ ca țară

Advertisements
error: Content is protected !!